Ünlülerin okulları Türkiye'de öğrenci peşinde

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin okulları Türkiyede öğrenci peşinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 12:27

Dan Brown, Mark Zuckerberg, Michael Douglas, Uma Thurman, John F.Kennedy, George W.Bush, George H.W. Bush, James Stewart, Franklin D.Roosevelt, Oliver Stone gibi dünyanın en ünlülerini yetiştiren, liselerin Harvard ve Yale’leri diye nitelendirilen Amerika Birleşik Devletleri’nin “rüya” okulları Türkiye'de öğrenci arıyor.

Haberin Devamı

Dünyanın önde gelen iş adamlarından politikacılarına, sanatçılarından akademisyen ve girişimcilerine kadar pek çok önemli mezunu olan Amerika Birleşik Devletleri’nin en prestijli liseleri, öğrencileri arasına Türk gençlerini katmak üzere İstanbul’a geliyor.

Öğrencilerine eğitim ve kariyer konusunda zengin olanaklar sunan bu okullar ile Türk öğrencileri buluşturan organizasyonlar Kasım ayında LMK Consulting tarafından gerçekleştirilecek.

Her ikisi de Beşiktaş İstanbul’da yapılacak organizasyonların ilki olan ve ABD’nin Cranbrook Schools, Kent School, Northfield Mount Hermon School, Western Reserve School gibi önde gelen kar amacı gütmeyen, bağımsız, yatılı, üniversite hazırlık liselerini içeren “Independent Boarding Schools” resepsiyonu 6 Kasım’da Four Seasons Hotel’de.

Haberin Devamı

Ünlülerin okulları Türkiyede öğrenci peşinde

ABD’nin en prestijli ilk 10 lisesi olan Choate, Rosemary Hall, Deerfield Academy, Phillips Academy, Phillips Exeter Academy, St.Paul’s School, The Hill School, The Hatchkiss School, The Lawrenceville School’u İstanbul’da öğrencilerle buluşturacak “Ten Schools Admission Organization-(TSAO)” ise 8 Kasım’da Ritz Carlton Otel’de yapılacak.

 

Ünlülerin okulları Türkiyede öğrenci peşinde

Ailelerin yurtdışındaki liselere öğrencilerini göndermelerinin yükselen bir trend olduğunu hatırlatan LMK Consulting kurucusu Leyla Merve Kayalı, İstanbul’daki organizasyonlarda liselerin Harvard ve Yale’leri diye nitelendirilen bu okulların kabul müdürlerinin birebir görüşmeler yürüteceklerini belirerek şu bilgileri verdi: “Kuruluşu 1800’lü yıllara dayanan dünyanın en köklü liselerinin kabul müdürleriyle direk iletişime geçmek normalde çok zorken, bu defa kendileri İstanbul’a gelerek Türk öğrenci ve velilerle görüşmeler yapacaklar. Avrupa’da İstanbul, Londra ve Düsseldorf olarak sadece üç merkezde organizasyon yapıyorlar. Okulların önemli bir özelliği de üniversite hedefleri doğrultusunda odaklanılmış bir eğitim vermesidir. ”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!