Ünlü çizer Ergin Asyalı'nın kitabı okurlarla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Ünlü çizer Ergin Asyalının kitabı okurlarla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2015 14:58

Ünlü çizer Ergin Asyalı adından çok söz ettirecek kitabını okuruyla buluşturuyor.

Haberin Devamı

Başarılı karikatürist Asyalı bugüne kadar ürettiği bütün çizimlerin gelişim sürecinde, yılmadan, hiçbir tehdide boyun eğmeden ezilenin yanında durarak zulme, haksızlığa ve despotluğa karşı durup ‘çizgice’ haykırdığını ifade ediyor. Ünlü karikatürist, ‘Ben de Çizdim’ adını verdiği ilk karikatür kitabını yayımlamaktaki amacını “gülmeyi unutan ülkemin insanlarına az da olsa tebessüm ettirebilmek” diyerek özetliyor…

Ünlü çizer Ergin Asyalının kitabı okurlarla buluştu

Ergin Asyalı Kimdir?

1956 tarihinde Elazığ`da doğan Ergin Asyalı, çocukluğunun en büyük hevesi olan çizgiroman kahramanlarının öykülerini ortaokul defterlerine çizerek başladığı dokuzuncu sanatla etkileşimini, Hergün Gazetesine hazırladığı çalışmalarla oluşturduğu karikatürcülük kariyeri ile sonuçlandırmış 1978-1983 yılları arasında Son Havadis Gazetesinde çizdiği `soap opera` tarzı aşk öyküleriyle profesyonel boyuta taşımıştır.

Haberin Devamı

Ergin Asyalı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (Tatbiki Güzel Sanatlar) Dekor Bölümü`nden mezun olduğu 1982 yılına değin çalıştığı bu gazeteden ayrılarak Yedek Subay olarak Vatani görevini yapmıştır. Geri dönüşünde Tercüman Gazetesi için yarattığı Düzceli Cemal adlı yiğit ve vatansever karakteriyle Kurtuluş Savaşı`nın çetrefilli dönemlerinde geçen konularıyla okuyucularına heyecanlı maceralar yaşatmıştır. Asyalı, kısa süren Yeni Haber Gazetesi deneyiminde eroinman bir kızın hayatından kesitler sunduğu Batak başlıklı çalışmasının ardından, 1988 yılında başlayan Vampir adlı çizgiroman serisinde italyan fotoroman kahramanı Killing`den yola çıkarak biçimlendirdiği kahramanı için temposu yüksek serüvenler hazırlamıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!