Türklerin en çok sevdiği yabancı diziler

Güncelleme Tarihi:

Türklerin en çok sevdiği yabancı diziler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 14:05

Biz Türklerin yerli dizi izleme alışkanlıkları aşağı yukarı belli ancak yabancı dizilerde de farklı bir tercih durumumuz var. Çoğu zaman dünyanın diğer yerlerinde olay yaratan dizileri değil, belki de on sene önce izlediğimiz diziyi bir daha izlemeyi tercih ediyoruz. Bu diziler hangileri mi? Gelin beraber göz atalım!

Haberin Devamı

Her ülkenin izleme alışkanlığı başka! Amerikalılar CSI’larından ve sit-com’larından vazgeçemiyor, İngilizler fantastik hikâyeleri seviyor, İskandinavlar hikâyesi derin işler izlemeyi tercih ediyor, Latinler aşk ve entrika izlemeyi seviyor. Bu şekilde genellemek çoğu zaman doğru olmasa da aşağı yukarı durum böyle şekilleniyor. Biz Türklerin yerli dizi izleme alışkanlıkları aşağı yukarı belli ancak yabancı dizilerde de farklı bir tercih durumumuz var. Çoğu zaman dünyanın diğer yerlerinde olay yaratan dizileri değil, belki de on sene önce izlediğimiz diziyi bir daha izlemeyi tercih ediyoruz. Bu diziler hangileri mi? Gelin beraber göz atalım!

 

1- LOST

Türklerin en çok sevdiği yabancı diziler

Haberin Devamı

Lost, dünyanın her yerinde olay yarattı, insanlar izlemeye doyamadı, üzerine teoriler üretildi. Finalinde ise büyük bir hayal kırıklığı yaşayanlar da oldu, olması gibi ekranlara veda ettiğini düşünenler de… Ülkemizde ise hala “Sizce Lost’u üçüncü defa izlesem mi?” muhabbeti devam ediyor, Lost’un üzerine yabancı dizi gelmedi diyenler de çok… Bu süreçte fenomen olan çoğu diziyi ise izlemeyi tercih etmedik, eh bizi de böyle kabul edecekler!

 

2- DEXTER

Türklerin en çok sevdiği yabancı diziler

Ekşi sözlük’te kadına, çocuğa şiddet haberleri ya da daha kötü haberlerin altında mutlaka bir yorum bulunur “Bu ülkeye bir Dexter lazım!” diye. Kendi adalet anlayışını seri katillikle birleştiren Dexter’ın ve etrafındakilerin hikâyesini izlemeyi çok sevdik, altyazı indirme sitelerinde ara sıra hala altyazılarının indirildiğini görebilirsiniz. Ekrana vedası bizi memnun etmese de biz Dexter’ı ayrı bir yere çoktan koyduk bile.

 

3- PRİSON BREAK

Türklerin en çok sevdiği yabancı diziler

Haberin Devamı

Geri dönüş haberleri ve ilk fragmanı ile ülkemizde bir sevinç dalgası yaratan Prison Break yabancı dizi forumlarında ve sosyal mecralarda hala en çok sevilen yabancı dizilerden biri… Geri dönüşü bir hayal kırıklığı yaratır mı, yeni haliyle karşımıza sunulacak hikâyeyi sever miyiz, bağrımıza basar mıyız bunu şimdilik bilmiyoruz. Bildiğimiz bir şey varsa Prison Break ve Michael Scofield’in dönüşünün çok konuşulacağı! Dizinin yeni sezonu 2017’de bizimle olacak!

 

4- BREAKING BAD

Türklerin en çok sevdiği yabancı diziler

“Sıradan bir kimya öğretmeninin bir suç imparatoruna dönüşmesi” diye kısaca özetlesek Breaking Bad’i anlatmış olur muyuz? Ekrana beş sezon boyunca damga vuran Walter White (Heisenberg de diyebilirsiniz!) sabahları çocuğuna yaptığı omletinden tutun, vicdansız karısı Skyler White’a kadar tüm detayları ile hayatımıza girdi. Breaking Bad etkileşimli yerli dizi karakterleri izledik, iş arkadaşımızın / okul arkadaşımızın masasında kahve kupaları gördük. Diziyle ilgili çıkan her haberin hala merakla okunduğunu söylersek abartmış olmayız!

 

Haberin Devamı

5- THE WALKING DEAD

Türklerin en çok sevdiği yabancı diziler

Altı sezondur hayatımızda olan The Walking Dead tüm dünya gibi bizim de Ekim ayını merakla beklememize neden oluyor. Zombiler ve insanlar arasındaki mücadeleyi izlerken her sezon yeni bir karakterin destekleyicisi olarak bulabiliyoruz kendimizi… Rick Grimes, Daryl Dixon ve Michonne’un hayranları her geçen gün artıyor, dizi üzerine teoriler yazmaya bayılıyoruz. Şunu söylemeden geçmemek lazım, korku öğeleri olan şeyleri izlemeyi biraz daha fazla seviyor olabiliriz.

 

6- SHERLOCK

Türklerin en çok sevdiği yabancı diziler

İngilizler’in dünyaya armağanı diyebileceğimiz Sherlock ülkemizde en fazla sevilen yabancı dizilerden… Yılbaşı bölümünün sosyal medya ve forumlarda birçok diziye nazaran daha fazla konuşulmasıyla da etkisini kanıtladı diyebiliriz. Ne de olsa tek bir bölümle senede en az 13 bölüm yayınlayan dizilerin önüne geçebilmek büyük bir başarıdır. Sherlock’un yeni bölümünün 2017’de geleceğini de hatırlatalım.

 

Haberin Devamı

7- GAME OF THRONES

Türklerin en çok sevdiği yabancı diziler

Bu listede olmaz olmaz bir dizi varsa Game of Thrones diyebiliriz. Bilhassa üçüncü sezonundan sonra yükselen ivmesi ve repliklerinin dâhil hayatımıza girmesi ile son zamanlardaki en büyük fenomenimiz Game of Thrones oldu. Jon Snow’un hayata dönmesi meselesi son iki ayın en çok konuşulan güncel konularından biri oldu. Khaleesi’nin yaptığı son büyük hareket ile dizinin öyküsü başka bir yere taşındı. Kısacası, severek ve merak ederek izliyoruz. Keşke sadece on bölüm olmasa!

 

8- TEEN WOLF

Türklerin en çok sevdiği yabancı diziler

Ülkemizdeki genç ve genç kalan kitlenin favorilerinden olan Teen Wolf, beş senedir hayatımızda… Vakti zamanında “MTV dizi mi yapabilirmiş canım!” diyenleri fena halde utandıran dizi; fantastik olayları, yakışıklı çocukları ve güzel kızları ile ülkemizde hatırı sayılır bir izleyici kitlesine sahip! Dizide kullanılan müziklerin de izleyici üzerinden fazlasıyla etkili olduğunu söyleyebiliriz.

 

Haberin Devamı

9- SUPERNATURAL

Türklerin en çok sevdiği yabancı diziler

Winchester kardeşlerin on bir senedir devam eden hikâyesini on bir senedir severek takip ediyoruz. Ne de olsa işin içinde doğaüstü varlıklar, ulvi göndermeler, korku öğeleri ve ucundan kenarından da olsa aşk var! Her şeyin ötesinde dizinin kendine ait bir espri anlayışı ve en gerildiğimiz anda bizi güldürmeyi başaran karakterleri var! Daha ne isteriz ki?

 

10- PERSON OF INTEREST

Türklerin en çok sevdiği yabancı diziler

Final sezonu ile aramızda dönen Person of Interest yayınlandığı günden beri en çok sevdiğimiz yabancı dizilerden biri… Gizemli bir makine, dünyayı kötü insanlardan kurtarmak için kendilerini feda edebilecek birbirinden farklı iki adam ve dizinin her bir karakterinin kendine ait maceraları. Finaliyle bizi çok üzeceğini şimdiden bildiğimiz dizi içimizdeki teknoloji merakını arttırıp, araştırmaya yönelttiği için bile bir alkışı hak ediyor diye düşünüyoruz. İyi ki varsınız Bay Reese ve Bay Finch!

 

noluyo.tv Tarafından hazırlanmıştır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!