Türkiye'nin yeni nesil sanatçıları BASE'de buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin yeni nesil sanatçıları BASEde buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 09:50

Türkiye’nin yeni nesil sanatçıları ilk kez İstanbul’da bir araya geliyor. Ülkenin dört bir yanındaki güzel sanatlar fakültelerinden bu yıl mezun olan genç sanatçıların yapıtlarını buluşturan BASE, 21 ile 24 Aralık tarihleri arasında İstanbul'daki Galata Rum Okulu’nda gerçekleşecek.  Sözün kısası 20 ildeki 31 üniversiteden 108 sanatçıya ait 116 eser ve 32 panelde 75 konuşmacı sanat dolu 4 gün sizi bekliyor!

Haberin Devamı

BASE kapsamında sanatseverlerle buluşacak olan eserler, 23 kişiden oluşan uluslararası bir jüri tarafından seçildi. Etkinlik kapsamında baskı, cam, enstalasyon, fotoğraf, görsel iletişim tasarımı, grafik tasarımı, heykel, resim, seramik, Türk el sanatları ve video kategorilerinde, 51 farklı üniversiteden 1000’e yakın başvuru alan BASE’te Türkiye’nin dört bir yanından 31 üniversiteden 108 sanatçı adayının toplam 116 yapıtı sergilenecek.

Türkiyenin yeni nesil sanatçıları BASEde buluşuyor

Her biri farklı bir tecrübe ve göze sahip uluslararası isimlerin seçtiği yeni mezun sanatçı adaylarını tek bir çatı altında bir araya getiren BASE, mezuniyetten profesyonel sanat hayatına geçişlerinde onlara destek olmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

Türkiyenin yeni nesil sanatçıları BASEde buluşuyor

Gül Fidan Açıkgöz (Kaldırım) 

Aynı zamanda galeri, koleksiyonerler, sanatseverler ve yaratıcı endüstrilerin de genç yetenekler keşfetmesine aracı olma misyonu taşıyor.

Türkiyenin yeni nesil sanatçıları BASEde buluşuyor

Can Özal'ın bu yapıtı da sergide yer alıyor. 

BASE’in kürasyonu ise Derya Yücel’e ait. Istanbul’dan İstanbul dışından gelecek olan tüm katılımcı sanatçılar, üretimlerini sergileme ve sanat dünyasının önde gelen isimleriyle birebir tanışma imkanı bulacak. Koleksiyonerler ve sanatseverler de kariyerlerinin başında olan genç sanatçıları keşfetme ve aracısız olarak iletişim kurup yapıtlarını edinme imkanına sahip olacak.

 USTALARLA BULUŞMA

Türkiyenin yeni nesil sanatçıları BASEde buluşuyor

Damla Yalçın (Buradayım) 

Alev Ebuzziya, Ali Kazma, Gülsün Karamustafa, Hale Tenger, Mehmet Güleryüz, Murat Germen, Refik Anadol, Taner Ceylan gibi isimlerin de arasında olduğu 75 konuşmacı, BASE Talks kapsamında izleyicilerle buluşacak

Haberin Devamı

BASE ziyaretçi ve katılımcılarını, ayrıca ‘BASE Talks’’adlı dopdolu bir panel ve söyleşi programı bekliyor. 4 gün boyunca izleyicilerle buluşacak isimler arasında Adnan Yerebakan, Aslı Öymen, Aslı Sümer, Ayça Telgeren, Banu Çarmıklı, Devabil Kara, Emin Çapa gibi tanınmış isimler yer alıyor.

ULUSLARARASI JÜRİ SEÇTİ

Türkiyenin yeni nesil sanatçıları BASEde buluşuyor

Mızgin Tunçer'ın yapıtı. 

BASE’in eserleri seçen 23 kişilik seçici kurulunda Türkiye’den ve dünyadan değerli isimler bulunuyor. Bu isimler, Delfina Foundation'ın kurucusu Aaron Cezar, Borusan CEO’su ve koleksiyoner Agah Uğur, sanat yazarı ve eleştirmeni, akademisyen Ahu Antmen, koleksiyoner Aslı Bilge, koleksiyoner&sanat yazarı Banu Çarmıklı, İstanbul Modern Sergiler ve Programlar Direktörü Çelenk Bafra, The Armory Show'un Direktörü Deborah Harris, Galerist Yönetici direktörü Doris Benhalegua, sanatçı Ergin İnan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı, koleksiyoner Erol Bilecik, sanatçı Hera Büyüktaşçıyan, fotoğraf sanatçısı Murat Germen, ressam Neş’e Erdok, New York Academy of Art’ın Dekanı Peter Drake, Galerie Voss direktörü Rudiger Voss, Daire Sanat kurucusu Selin Söl, grafik tasarım sanatçısı/art direktör Stephan Bundi, Spot Projects Kurucusu/koleksiyoner Tansa Mermerci Ekşioğlu, Piartworks Kurucusu Yeşim Turanlı, grafik tasarımcı Yeşim Demir ve heykel sanatçısı Ziyatin Nuriev.

 ÜÇ ANA TEMA

Haberin Devamı

Türkiyenin yeni nesil sanatçıları BASEde buluşuyor

Emrah Ateşli'nin çalışması da BASE'de yer alıyor.

Sergi üç ana başlıkta, üç ana bölüme ayrılıyor: "Bilgi", "İnsan" ve "Çevre". BASE’in küratörü Derya Yücel, "Konvansiyonelden dijitale, çini, seramik, resim, heykel, enstalasyon, fotoğraf, video ve görsel tasarımlar aracılığıyla ortaya konan bu üretimler, düşüncenin, bilginin, insanın, bedenin, çevrenin, doğanın, kentin, kısacası dünyanın parçalı görüntülerine “şimdi”ye dair “öznel” anlatımlar olarak dikkat çekiyor.

Türkiyenin yeni nesil sanatçıları BASEde buluşuyor

Seda Havva Yakupoğlu'nun sergide yer alan eseri.

BASE’e ev sahipliği yapan Galata Rum İlkokulu’nda mekanın öz kimliği ve fiziksel yapısının sağladığı imkanlar dahilinde sergi üç ana başlıkta, üç ana bölüme ayrılıyor. Bilgi, İnsan ve Çevre olarak belirlenen bu üç alt başlık, genç sanatçı ve tasarımcıların üretimlerinde odaklandıkları ifade biçimlerinde görünür olan temaları, farklılıkların uyumu çerçevesinde ortaya çıkarmayı amaçlıyor.’ dedi.

Haberin Devamı

Türkiyenin yeni nesil sanatçıları BASEde buluşuyor

BASE ekibi sergide eserleri yer alan sanatçılardan bazılarıyla birlikte etkinlik hakkında bilgi verdi.

Digi.logue, HP, Kale Grubu ve TEB Özel Bankacılık eş sponsorluğunda gerçekleşecek olan BASE kapsamındaki sergiler ve tüm diğer etkinlikler Galata Rum Okulu'nda ücretsiz olarak izlenebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!