“Turbo” Tunç Dindaş- “Ruh Katmanları” Sergisi

Güncelleme Tarihi:

“Turbo” Tunç Dindaş- “Ruh Katmanları” Sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2018 14:39

Turbo adıyla tanınan Türkiye’nin ilk graffiti sanatçısı Tunç Dindaş’ın “Ruh Katmanları” adını verdiği kişisel sergisi Galeri Kambur Arnavutköy’de sanatsever ile buluşuyor.

Haberin Devamı

 

Özgür ve başına buyruk sanat graffiti ve sokak sanatının temsilcilerinden “Turbo”’nun farklı ruh halleriyle tekrar tekrar işlediği küratörlüğünü eleştirmen Ali Şimşek’in yaptığı 20 eserden oluşan “Ruh Katmanları” serisi 29 Mayıs-18 Haziran 2018 tarihleri arasında Galeri Kambur Arnavutköy’de ziyaret edilebilecek.

Graffiti, özgür, geçici ve kendi başının çaresine bakan bir eylem/sanat olarak bilinir. Bu kendi başına buyrukluk genel olarak yanlış anlaşılmasına neden olmuştur. Sanat ailesinin serseri üyesi olarak bilinen graffiti aslında bir varoluş ve özgür ifade çabasından doğmuştur. Graffiti sanatının Türkiye’deki ilk ve en bilinen temsilcilerinden Tunç Dindaş, sokak sanatının serseri ruhunun dışavurumunu kendine özgü stiliyle tuvale taşıyor.

Haberin Devamı

“Duvar hafızadır... Metropolün çıkıntısı.
Duvarlar herkesindir! Her ne kadar duvarın arkası özel mülkiyet olsa da... Yürüdüğümüz sokak ve caddeler, trenin hızla gelip geçtiği manzara herkesindir. Okunaklıdır duvarlar... Reklamlar, afişler, üstüste binmiş, bir palimseste dönmüş küf ve tozdur... İmzayı reddeder duvarlar... Nick'ler kalır hafızalarımızda her zaman... Herkesin imzası olmuştur artık.
Türkiye graffitisinin öncülerinden Turbo, yıllardır bu anonimliğin izini sürüyor. Püskürtülen boya, yayılan şablon, büyüyen harfler kaplıyor yıkılmış duvarları, banliyölerin paslı cephelerini, alt geçitlerin izbe ve rutubetli atmosferini üflüyor hayata. Turbo, adının çağrışımı gibi elektrik, devir ve hızdır bu kaçak metropolde. Kaçaktır graffiti... Ele avuca sığmaz bir aylaktır. Silinmeye kayıtsız ve bir enkaz kadar kalıcıdır.

Metropolün belleğidir... Renkler harfler.... Turbo... Bitmeyen bir devri daim.”
Sanat Eleştirmeni Küratör Ali Şimşek
Sanatçı Tunç Dindaş’ın “Ruh Katmanları” isimli sergisi 29 Mayıs 2018 tarihinden itibaren Galeri Kambur Arnavutköy’de ziyaret edilebilir.

“Turbo” Tunç Dindaş- “Ruh Katmanları” Sergisi

Haberin Devamı

Tunç Dindaş Özgeçmişi

Turbo olarak tanınan Tunç Dindaş, Graffiti hayatına 1985 yılında başladı. Türkiye’nin ilk graffiti sanatçısı olan Turbo, aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışında birçok sergi, festival ve etkinlikte yeraldı. 2002 yılından beri şirketlere kurumsal graffitiler yapıyor. 2002 yılında ilk kez Aria Extra Card ile reklam sektörüne graffitiler, ve tasarımlar yapan Turbo, aynı zamanda birçok motion video reklama da imza atmıştır.

Sergiler

2005
9th International İstanbul Bienniel with Luca Frei (tobacco Warehouse, 2005 Installation) – İstanbul

2007
Müdahele – Graffiti & Street art Exhitibition Hafriyat / Karaköy – İstanbul

2009
Sanatorium – Açılış exhibition with Tunca Subaşı, Guido Casaretti, Mehmet Turgut … – İstanbul (Detay) Sanatorium – Versus exhibitionwith Barış İlkhan – İstanbul (Detay)

Haberin Devamı

2010
Hello my name is – Milk Gallery With Weak, Wyne, Tabone … – İstanbul (Detay)

2011
İstanbul Monsters & Robots Exhibition – 311 Artworks Solo Exhibition – İstanbul (Detay)

2013
Vandalful – Sumahan Space Solo Exhibition – İstanbul (Detay)

2014
Language of The Wall – Graffiti / Street Art Exhibition

BAKMADAN GEÇME!