Tuğba Yurt’un sırrı ne?

Güncelleme Tarihi:

Tuğba Yurt’un sırrı ne
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 11:28

Tıklanma rakamlarıyla şaşırtan Tuğba Yurt, klişelere sığınmıyor, kolaya kaçmıyor, dinledikçe seveceğiniz bir iş çıkarıyor.

Haberin Devamı

Doğukan Manço’yla yaptıkları Sertab Erener cover’ı ‘Sakin Ol’un (Sezen Aksu/Uzay Heparı) 100 milyon izlenme sınırına yaklaşması beni epey şaşırtmıştı. Sezen Aksu’nun ‘Oh Oh’unun yorumunda da benzer bir şey oldu 45 milyona yakın tıklandı şarkı. Böyle olunca sebebini düşündüm. Her şeyden önce iş artık görsel bir iş. Tuğba Yurt güzel bir kadın. ‘Sakin Ol’da Doğukan Manço’nun bir TV karakteri haline gelişinin de etkisi var. Daha önemlisi her iki video’da da bir komedi unsuru ve doksanlar göndermesi mevcut. Şarkılar zaten tanıdık, algılamak için ekstra mesaiye hacet yok. E, daha ne olsun...

 

Tuğba Yurt’un sırrı ne

Haberin Devamı

Tuğba Yurt, Güç Bende Artık / 5 üzerinden 3 yıldız 

Öte yandan Tuğba’nın müzisyen tarafıyla daha çok ilgileniyorum. Okullu, enstrümanı viyola; sesinin rengi bir harika. 90’lara hayranlığı seziliyor. Aşkın Nur Yengi, Asya, Yonca Lodi, Bendeniz, Sertab Erener’in kara sularından geçip neticede Sezen Aksu’ya demirleyen bir vokal üslubuna sahip.

Peşinen kendisinin gelecek vaat ettiğini düşündüğümü belirteyim ve devam edeyim: Kendi parçalarının sonuncusu yeni dijital tekli ‘Güç Bende Artık’ şarkı yapısı olarak klişelere sığınmayan, kolaya kaçmayan, dinledikçe seveceğiniz bir iş olmuş. Stratejik olarak parça seçimi ve düzenlemelerde titiz davranacakları bir 90’lar cover albümünün büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum kariyerine. Kendi şarkılarını da eş zamanlı bir çabayla dijital tekli olarak dolaşıma sokar ve birkaç damar yakalarsa kopup gidecektir.

 

EFSANE GRUP OTURDUKLARI EVE DÖNERSE...

Tuğba Yurt’un sırrı ne

Bon Jovi, This House is Not For Sale/ 5 üzerinde 3,5 yıldız 

Bon Jovi’nin kuruluşunun üzerinden 33 yıl geçti. Büyük patlama yaptıkları albümleri ‘Slippery When Wet’in yayınlanmasından bu yanaysa 30 yıl. En az Jon Bon Jovi kadar tanınan gitarist Richie Sambora daha 3 yıl öncesine kadar gruptaydı. 21 Ekim’de piyasaya çıkacak 14’üncü stüdyo albümleri ‘This House Is Not For Sale’de Richie yerine gitarda Phil X var. Jon dışında ilk günkü kadrodan David Bryan ve Tico Torres de yola devam ediyor. Söylediklerine göre 12 parçalık bu albüm bir ‘öze dönüş’ albümü olacak. Diğer bir deyişle; kariyerlerinde geldikleri noktada kendilerini ispat etme kaygıları sıfırlandı. Şimdi yine böyle bir kaygı duymadıkları o ilk yıllarını özlüyorlar ve oraya doğru bir yolculuğa çıkıyorlar.

Haberin Devamı

Geçen yıl çıkan; bir türlü bitiremedikleri; bitirseler de yayınlamadıkları şarkılardan oluşan ve hayranlara özel ‘Burning Bridges' albümünde kimi işaretler almıştık. Geçtiğimiz günlerde videosuyla paylaştıkları ve albümle aynı adı taşıyan teklinin sözlerinden de anlaşılacağı gibi New Jersey’de kariyerlerinin başlangıç yıllarında ‘oturdukları ev’e dönüyorlar. “Bir dakika!” diyorlar. “... O ev satılık değil, kesin dönüş yapıyoruz.” Bon Jovi’nin yeni albümünün iyi manada hepimizi şaşırtacağına inanıyorum.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!