The Notebook'u sevenlerin kaçırmaması gereken 7 aşk filmi

Güncelleme Tarihi:

The Notebooku sevenlerin kaçırmaması gereken 7 aşk filmi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 12:58

Romantik film tutkunlarının kesinlikle izlemesi gereken filmlerden biri olan The Notebook, birbirinden farklı listelerde karşımıza çıkıyor. Biz de The Notebook sevenlerin beğeneceği, izlemeye değer 7 aşk filmini bir araya getirdik.

Haberin Devamı

Hemen hemen her romantik film listesinde karşımıza çıkan efsanevi film The Notebook, Ryan Gosling ve Rachel McAdams ikilisinin hafızalara kazınan filmidir. Yönetmen koltuğunda Nick Cassavetes'in oturduğu film, yaşlı bir adamın bir defterde yazılı olan aşk hikayesini okumasıyla izleyiciyi içine çekiyor. Kendilerini bir anda İkinci Dünya Savaşı döneminde bulan izleyiciler, iki gencin tutkulu aşkına tanıklık ediyor. 

Gerçek yaşamda kusursuz aşkı bulamayanlar kendilerini beyaz perdenin büyülü dünyasına bırakıyorlar. Artık insanlar aşkı beyaz perdede izliyor ve bir şekilde tatmin oluyorlar. Her ne olursa olsun sinema izleyiciye aşkı hissettirip bir nebze yaşatabiliyor. Siz de aşkın farklı hallerini görmek istiyor ve The Notebook'u favorileriniz arasında tutuyorsanız, izlemeye değer 7 aşk filmine göz atmalısınız.

 

Haberin Devamı

1. 500 DAYS OF SUMMER / AŞKIN (500) GÜNÜ - 2009

The Notebooku sevenlerin kaçırmaması gereken 7 aşk filmi

Joseph Gordon-Levitt ve Zooey Deschanel'ın başrolde olduğu yakın tarihten izlemeye değer aşk filmi 500 Days of Summer. Film, Summer ile Tom'un beş yüz günün inişli çıkışlı yolculuğunu anlatıyor. Yaşadıkları ilişki içerisinde kendini mutlu olmuş hisseden bir adam her an aşkı arıyor ve aşkı için yanlış kadın ile beraber olduğu zaman bu onun dünyasının sonu oluyor. Tam da böyle bir zamanda ortaya çıkan Summer her şeyin ilacı olabilecekken, aşka inanmayışı ve ilişki aramayışı izleyiciyi hüzne boğuyor.

 

2. MY BLUEBERRY NIGHTS / BENİM AŞK PASTAM - 2007

The Notebooku sevenlerin kaçırmaması gereken 7 aşk filmi

Kar- Wai Wong'un senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği film, bir kadının hem hayata hem de aşka karşı soruları ve sorunlarına odaklanyor. Hayat yolculuğu içerisinde hayata karşı bir yol izlerken bu yolda karşısına farklı insanlar ve bu insanların temsil ettikleri farklı olgular çıkıyor. Filmde Jude Law, Norah Jones, Chad R. Davis, Natalie Portman gibi isimler yer alıyor.

 

Haberin Devamı

3. ETERNAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS MIND / SİL BAŞTAN - 2004

The Notebooku sevenlerin kaçırmaması gereken 7 aşk filmi

Sinemanın efsanelerinden, izlemeyenlerin çok şey kaçırdığı bir aşk içerisinde tutkunun azalması ve gelen hüznün yıkıcı hikayesidir Sil Baştan. Aşk ve hüznü birleştiren filmde yaşanan ilişki güzel devam ederken ortadan kaybolan tutku ve hayatın gerçekleri filmde anlatılır ancak Joel ve Clementine bunu hatırlamak istemez. İkisi de ilişkiye dair her şeyi unutmayı isterler ancak ilişkinin güzel taraflarının varlığı ve onların biraz sonra tamamen unutulacak olması, sevilen kişiyi tamamen kaybetme korkusu ile birleşir.

 

4. JEUX D'ENFANTS / CESARETİN VAR MI AŞKA? - 2003

Haberin Devamı

The Notebooku sevenlerin kaçırmaması gereken 7 aşk filmi

Yann Samuell'in yazıp yönettiği film, küçük yaşlarda başlayan inatlaşma ve heyecan ile başlayan büyüleyici aşk ile büyüyen iki aşığın hikayesine odaklanıyor. Guillaume Canet ve Marion Cotillard'ın başrol oynadığı hikayede orta seviyede bir tutku ve tutkunun onlar için simgesi bir teneke kutu vardır. Teneke her zaman iki aşık arasında gidip gelir ve her gidip gelişte bir iddiaya sebep olur. Teneke kutuyu tutan aşık o iddiayı yapmalıdır çünkü tutkunun hakkını vermesi gerekecektir.

 

5. SWEET NOVEMBER / KASIMDA AŞK BAŞKADIR - 2001

The Notebooku sevenlerin kaçırmaması gereken 7 aşk filmi

Keanu Reeves ve Charlize Theron'un başrolde yer aldığı izlemeye değer yapımlardan biridir Kasımda Aşk Başkadır. Kanser hastası olan Sara her ay evini ve kalbini bir adamla paylaşır. Son talihli ise ehliyet sınavında tanıştığı Nelson olur. 1 ay boyunca onunla yaşamayı teklif eden Sara, hayatında ilk kez bir erkeğe aşık olur ve hastalığını söyleyemez. Nelson Sara'nın kanser olduğunu öğrendiğinde ise işler bir hayli karışır.

 

Haberin Devamı

6. NOTTING HILL / AŞK ENGEL TANIMAZ - 1999 

The Notebooku sevenlerin kaçırmaması gereken 7 aşk filmi

Richard Curtis'in yazdığı Roger Michell'ın yönettiği film, küçük bir kitap dükkanı işleten bir adamın hayatının aşkı ile karşılaşmasını anlatıyor. Nottin Hill isimli caddedeki dükkanın kapısı bir gün hayaller tarafından açılır ve büyük bir aşın fırtına sesleri duyulur. Bu fırtına ilk başta anlam verilemeyen duygulara sebebiyet verse de daha sonra gerçekleşen gerçek duygular, aşkın engel tanımadığını gösterir.


7. UNUTURSAM FISILDA - 2014

The Notebooku sevenlerin kaçırmaması gereken 7 aşk filmi

İzleyiciyi duygudan duyguya sürükleyen bir Çağan Irmak filmi Unutursam Fısılda... 70'li yıllar Türkiye'sini her detayıyla izleyiciyle buluşturan film, müzik tutkusu ve aşkı bir araya getirip dramatik yapıyı da arka planda işliyor. Unutursam Fısılda, birbirlerine ve müziğe olan tutkularıyla her şeyi geride bırakarak hayallerinin peşine giden iki gencin verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Filmin başrolünde Farah Zeynep Abdullah, Mehmet Günsür, Kerem Bürsin yer alıyor.

 

Haberin Devamı

sinemajor.com Tarafından hazırlanmıştır. 

BAKMADAN GEÇME!