Tek kişilik dev kadrolu filmler

Güncelleme Tarihi:

Tek kişilik dev kadrolu filmler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2016 14:04

Sinema dünyasının en tanınmış oyuncularını bir araya getiren filmler izleyicilerin ilgisini çekse de, tek oyuncunun filmi üstlendiğini de görüyoruz. Beyaz perdenin tek kişilik dev kadrolu filmlerini bir araya getirelim dedik.

Haberin Devamı

Ryan Gosling, Christian Bale, Brad Pitt, Steve Carell gibi isimlerin bir araya geldiği Büyük Açık (The Big Short) ve  Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain gibi tanınmış oyuncuların bir araya geldiği Yıldızlararası (Interstellar)'ın ortak yönleri; usta yönetmenlerin kamera arkasında olmasının yanı sıra tanınmış oyuncuları bir araya getirmiş olması. Büyük isimlerin bir araya gelmesiyle izlenen filmlerin seyir zevki tartışılmaz ancak öyle filmler var ki, tek başrol oyuncusu filmi sırtlayıp taşıyor. Az sayıda yardımcı rol ve tek başrolün olduğu filmin tüm yükünü tek oyuncuya yüklemiş, tek kişilik dev kadrolu filmler.

 

SONA DOĞRU / ALL IS LOST - 2013

Tek kişilik dev kadrolu filmler

Haberin Devamı

J. C. Chandor'un yazıp yönettiği ikinci uzun metraj denemesi Sona Doğru tek oyunculu ses getiren filmlerden. Robert Redford'un başrolü üstlendiği film, Hint Okyanusu'nda gezintiye çıkan bir adamın gemiye çarparak bilincini kaybetmesi ve uyandığunda vahşi fırtınanın orasında kalmasına odaklanıyor.

 

Pİ'NİN YAŞAMI / LIFE OF PI - 2012

Tek kişilik dev kadrolu filmler

Yann Martel tarafından yazılan kitaptan beyaz perdeye adapte edilen yapım, Ang Lee'nin yönetmenliğinde çekildi. David Magee'nin senaryosunu yazdığı film tek oyunculu filmler arasında en tanınmışlardan. Film Pi Patel'in Hindistan'dan Pasifik'e doğru yolculuğunda geçirdiği kaza sonucu; sandalda sırtlan, zebra, orangutan ve Bengal kaplanı ile başbaşa kaldığı nefes kesen yolculuğu işliyor. Filmin başrolünde Suraj Sharma yer alıyor.

 

TUZAK / WRECKED - 2010

Tek kişilik dev kadrolu filmler

Haberin Devamı

Beyaz perdenin usta isimlerinden Adrien Brody'nin başrolde olduğu film Christopher Dodd tarafından yazılıp Michael Greenspan tarafından yönetiliyor. Film soru işaretleriyle izleyicinin kafasına karıştırırken 'Ben kimim ve nerdeyim? Gerçek ne? Yalan ne? Kurban kim? Şüpheli kim?' gibi sorularla başbaşa bırakıyor. Hayalle gerçeğin birbirine girdiği hem kurban hem de şüpheli olan bir adamın nefes kesen hikayesi Tuzak.

 

TOPRAK ALTINDA / BURIED - 2010

Tek kişilik dev kadrolu filmler

Klostrofobi sahibi olan sinema tutkunlarının uzak durması gereken filmlerden biri Toprak Altında. Chris Sparling'in kaleme aldığı yapım Rodrigo Cortés tarafından çekildi. Ryan Reynolds'ın başrolde olduğu film, kendini canlı canlı toprak altında bir tabutun içinde bulan Paul Conroy'un kurtuluş hikayesine odaklanıyor.

 

Haberin Devamı

127 SAAT / 127 HOURS - 2010

Tek kişilik dev kadrolu filmler

Yaşanmış gerçek olaydan beyaz perdeye adapte edilen 127 Saat, Aaron Ralston'un hikayesine odaklanıyor. Dağcı Aaron, Utah çevresinde bir kaya parçasının arasına sıkışır ve beş gün boyunca kayaya sıkışmış vaziyette  açlık ve susuzlukla baş başa kalır. Kurtulmak için her yolu deneyen Aaron ruhsal ve fiziksel zorluklarla boğuşurken akıl almaz bir yöntem bulur. Danny Boyle'un Simon Beaufoy ile senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği filmin başrolünde James Franco yer alıyor.

 

AY / MOON - 2009

Tek kişilik dev kadrolu filmler

Duncan Jones'un yazıp yönettiği seyirlik bilim-kurgu Ay, Sam Bell adında bir astronotun hikayesini işliyor. Sam Rockwell'ın hayat verdiği astronot Sam, insanlıktan tamamen izole olan ayı incelemek için kendini adayan bir adamdır. Kendine burada bir yaşam kuran ve artık evi gibi hisseden Sam, zaman zaman eskilere dönerek düşüncelere dalmaktadır. Eve dönüş vakti geldiğinde ise etrafında bazı tuhaflıklar fark etmeye başlar.

 

Haberin Devamı

YENİ HAYAT / CAST AWAY - 2000

Tek kişilik dev kadrolu filmler

Tom Hanks'ın kariyerindeki en önemli yapımlarından biri Yeni Hayat. Robert Zemeciks'in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Hanks, karakterine bürünebilmek için 23 kilo almış sonrasında tüm kiloları vermişti. Film, iş hayatı mükemmel olan bir adamın ıssız bir adada yalnız kalmasıyla birlikte hem fiziksel hem de ruhsal değişikliklerine odaklanıyor.

 

sinemajor.com Tarafından hazırlanmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!