Sona ermeden “erişin”

Güncelleme Tarihi:

Sona ermeden “erişin”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2015 15:39

Türkiye ve İsveç’te yaşayan engelli bireylerin hikâyelerine odaklanan bir sergi, “Erişiyorsam Varım! İstanbul”. İstanbul İsveç Başkonsolosluğu, Swedish Institute (SI), Ruh Sağlığında İnsan Hakları Girişimi (RUSİHAK) ve Engelli Kadın Derneği (ENGKAD) işbirliği ile düzenlenen ve Ekim ayı boyunca çeşitli aktivitelerle renklenen sergi 31 Ekim tarihine kadar sürecek.

Haberin Devamı

Kadıköy Belediyesi “Tasarım Atölyesi Kadıköy” (TAK) ve İTÜ Taşkışla Binası’nda ziyarete açılan sergide, BM Engelli Hakları Komitesi Üyesi Şafak Pavey’in de aralarında bulunduğu, İsveç ve Türkiye’de yaşayan, farklı  yaş ve engel grubundan toplam 22 bireyin fotoğraflarıyla birlikte bireysel yaşam hikâyelerine yer veriliyor. Engelli bireylerin haklarının toplumsal yaşamda henüz tam olarak yansıtılmadığı düşüncesinden yola çıkan sergiye, fotoğrafları ve yaşam hikâyeleri ile destek veren isimler, fiziksel veya zihinsel engelli bireyler için toplumda erişilebilirlik ve bütünleştirme konularını gündeme getirmek amacıyla bir araya geliyorlar.

Sergi kapsamında 24 ekimde Tasarım Atölyesi Kadıköy’de “engelli bireylerin eğitim hakkı” üzerine bir panel gerçekleştirilecek. 27 Ekim günü Hrant Dink Vakfı’nda “Medyada engellilere yönelik ayrımcı söylem paneli: Türkiye ve İsveç Örnekleri” paneli gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!