Size de ‘tuhaf’ gelmiyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Size de ‘tuhaf’ gelmiyor mu
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 11:34

Yerli dergicilik hareketine bu hafta yeni bir dergi katılıyor. ‘Sana da öyle gelmiyor mu’ motto’sunu benimseyen ‘Tuhaf’, okuru kalabalık bir ‘iyi kalemler’ kadrosuyla selamlıyor.

Haberin Devamı

Müjde Ar’dan Mazhar Alanson’a, Ali Nesin’den Gündüz Vassaf’a, Bülent Somay’dan İsmail Saymaz’a... Yayıncılık dünyasının yeni katılan Tuhaf dergisinin ilk sayısı; geniş bir yelpazeden, hepsi de ‘Acaba ne yazmış, ne demiş’ dedirten isimleri bir araya getiriyor.

Ahmet Mümtaz Taylan, Nurhak Kaya ve Erdem Öztop’un ortak projesi olan derginin yayın yönetmenliğini de Nurhak Kaya yapıyor. Yayının görsel danışmanı; Mehmet Turgut.  Açılış yazısında Ahmet Mümtaz Taylan, “Sanat zora gelince daha bir yakışıklı, daha bir güzel ve zeki oluyor” diyor.

Size de ‘tuhaf’ gelmiyor mu

İlk sayının sürprizi Catherine Camus. Albert Camus’yü, kızı anlatıyor: “Bir gün ona ‘Üzgün müsün’ diye sordum, bana ‘Yalnızım’ cevabını verdi. Sebebini çok sonra anlayacaktım.”

Haberin Devamı

Camus dosyasının hemen arkasından “Keşke biraz daha uzun olsaydı” dedirten bir Müjde Ar röportajı başlıyor. Nurhak Kaya’ya konuşan Ar; “Annemin kızıyım ama onun kadar cesur olmadığım için utanıyorum. Hedefim Aysel’in tırnağı kadar bile olsa, direnebilmek. Ona razıyım ” diyor.

Mazhar Alanson, Kalben ve Mercan Dede bu kez notalarını değil, kelimelerini paylaşmış takipçileriyle.

Tuhaf, çok lezzetli bir dergi olmuş, aramıza hoş gelmiş...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!