İrem Derici aşkın (ya da sanrının) büyüklüğünü anlatıyor!

Güncelleme Tarihi:

İrem Derici aşkın (ya da sanrının) büyüklüğünü anlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 14:20

‘Aşk Eşittir Biz’, İrem Derici’nin ilk hiti ‘Kalbimin Tek Sahibine’nin kulvarından ilerleyerek tepeyi, en tepeyi ele geçirme sevdasında.

Haberin Devamı

Genç kuşak her alanda çok iddialı. Bu büyüklük (ya büyüklenme) yolunda ‘fenomen olmak’ diye bir şey dahi uydurdular. Tam olarak dertleri şu: Hallerden herhangi bir hal yetmiyor onlara. Herkesin hizasında durmak ise hayatta olmaz. Böyle olunca arkası geliyor işin: “En büyük biz!”

Aşkta da durum aynı tabii. Hatta en çok bunda iddialılar. Perdeyi abileri Mustafa Sandal, Serdar Ortaç ve benzerleri açmıştı onlar için: “Aşkımız tarih yazacak” diye özetlenebilecek, en büyük aşk bizim aşk yanılsaması.

İrem Derici’nin ‘Aşk Eşittir Biz’ adlı yeni şarkısında büyük, hatta dev bir aşk var. “Kocaman harflerle aşk eşittir biz” dizesi, aşkın (ya da sanrının) büyüklüğünü anlatmaya yeterli.

CENNETİ YAŞAYAN KALPLER

İrem Derici aşkın (ya da sanrının) büyüklüğünü anlatıyor


Tutalım ki doğru. Böyle bir aşk bu ve zamanın himmetine ihtiyaç duymaksızın işi ayan beyan bağlamış. Peki bu yetiyor mu âşıklara? Hayır. Şu dizeler geliyor daha sonra: “Söylesin tüm şarkılar, sevdamız bir melek, uçuyor göklerde, kıskansın tüm âşıklar.” Madem aşk eşittir siz, o zaman diğer âşıklardan size ne? Hayır. İlle de kıskanılacaklar. Bir de bu var işte; sanrıyı saplantı takip ediyor.

Aslında genç kuşak şarkıcılar arasında işine en sıkı asılan isimlerden biri İrem Derici. Hiç sektirmeden ve düzenli aralıklarla single çıkarıyor. Bir albüm dolusu şarkıyı bir anda dinleyicinin kafasından aşağı boşaltmayı israf kabul ediyor ki doğru bu, hakikaten böyle oluyor.

Ama işine sıkı asılması, bugünü ve yarını okumaya çalışması onu iyi yapmaya yeterli değil. Temiz bir vokali var ama bu vokali bugüne kadar layıkıyla kullanamadı hiçbir şarkısında.

Haberin Devamı

İrem Derici aşkın (ya da sanrının) büyüklüğünü anlatıyor

İrem Derici ve kocası radyocu Rıza Esendemir

Belki buna hiç niyeti yoktu. Ama var idiyse dahi ‘Kalbimin Tek Sahibine’nin başarısı sonrası vazgeçti bundan. Bu şarkı, 12 Eylül sonrası pop müziğimizin bir kaçış formu olarak sığındığı ve Sezen Aksu ile Kayahan’ın başını çektiği formun günümüzdeki haliydi. Ama işte günümüz dinleyicisinin de halini/tavrını kestirmek zor. Onlar da ölümsüz aşklarıyla fenomen olmak peşindeyken bu şarkıya sarıldılar ve şarkı büyük hit oldu.

Yarınları değil bu günleri düşünen büyük hit yapmış biri nasıl atar bir sonraki adımını? Yaptığını tekrarlayarak. ‘Aşk Eşittir Biz’, o ilk hitin kulvarından ilerleyerek tepeyi, en tepeyi ele geçirme sevdasında. Aynı taşlarla döşenmiş yolu, aynı çakma hüzün ve iç geçirmelerle.

Bunu başarıp başaramayacağı henüz meçhul; ama Derici ve ekibi yolunu yapmaya başladı bile. Klibi kaç milyon tıklandı mealinde bilgiler akıp duruyor. Artık damlaya damlaya değil, tıklaya tıklaya oluşuyor göller. “Ne gölü ya, okyanus” da diyebilirler tabii. Malum, abarttığımız kadar var olabildiğimiz bir çağdayız.

BAKMADAN GEÇME!