Şener Şen Nürnberg’de onur ödülü alacak

Güncelleme Tarihi:

Şener Şen Nürnberg’de onur ödülü alacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2015 01:39

20. Nürnberg Türk-Alman Film Festivali, 13 Mart tarihinde başlıyor. Festivalin açılış filmi Yavuz Turgul’n yönettiği “Eşkiya“ olacak.13 Mart’tan 22 Mart’a kadar sürecek film festivalinde en iyi film, en iyi erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu, ve seyirci ödülü verilecek.

Haberin Devamı

2015 yılında dünya çapında üne kavuşmuş olan Alman oyuncu Hanna Schygulla‘ya, Türkiye’nin sevilen oyuncusu Şener Şen‘e ve yönetmenlik ve senaryo yazarlığı konusunda referans kabul edilen Yavuz Turgul’a festivalin onur ödülü verilecek. Onur ödülü alacak üç sanatçıyı birleştiren ortak olgu ise yüksek kalite anlayış ve standartlarıyla kendi ülkelerinde nesilleri kalıcı olarak etkilemiş olmaları.

ONUR ÖDÜLÜ ONLARA GİDİYOR

Şener Şen Nürnberg’de onur ödülü alacak

Şener Şen ve Yavuz Turgul dışında, Alman oyuncu Hanna Schygulla da onur ödülü alacak. Fassbinder’den sonra Ettore Scola, Carlos Saura ve Jean-Luc Godard gibi Avrupa’nın en etkili yönetmenlerle birlikte çalışan Hanna Schygulla, 1993 yılında Erden Kıral’ın yönettiği Mavi Sürgün adlı filmde de rol aldı. En son calışmalarından biri de Fatih Akın’ın Yaşamın Kıyısında adlı filmdeki rolü. Festival Türkiye sinemasının başarılı yapıtı Mavi Sürgün‘ü 20 yıldan sonra yeniden seyirci ile buluşturacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!