Sahnede Ölmek Alt'ta

Güncelleme Tarihi:

Sahnede Ölmek Altta
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2016 17:47

Görsel sanat, performans gibi pratiklerin ara kesitlerinde programlar gerçekleştiren Alt, 12 Haziran’da Christodoulos Panayiotou’nun Sahnede Ölmek (Dying on Stage, 2015) adlı sunum-performansına ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Rudolf Nureyev’in sağlığı kötüye giderken sahneye koyduğu son işi La Bayadère’i (1991) çıkış noktası alan performans, dansçı Jean Capeille’in katılımıyla, ölümü ve ölümün tasvirlerini konu edinmenin yanı sıra, son anlarımızın bizi nasıl tanımladığına değinir.

Sahnede Ölmek,  ölümün sahnedeki çelişkili tezahürüne odaklanarak, farklı edebi, mecâzi ve sembolik ölümleri bir araya getirir ve izleyici, oyuncu ve oyuncunun bedenine kısılmış karakterler arasındaki acımasız ilişkiyi inceler. Sahnede Ölmek’in daha önce sunulduğu mekanlar arasında Serpentine Gallery (Londra), Performa 15 (New York) ve Jérôme Bel’in daveti ile CND (Centre National de la Danse, Paris) yer alıyor.

 

Christodoulos Panayiotou1978, Limassol, Kıbrıs. Kişisel sergilerinden bazıları: 56.Venedik Bienali, Kıbrıs Pavyonu, İtalya; Moderna Museet, Stockholm, İsveç; Casino Luxembourg, Lüksemburg; CCA Kitakyushu, Japonya; Centre d’Art Contemporain de Brétigny, Fransa; Museum of Contemporary Art St. Louis, ABD; Museum of Contemporary Art Leipzig, Almanya; Kunsthalle Zürich, İsviçre ve Cubitt, Londra, İngiltere. Katıldığı büyük grup sergilerinden bazıları: 8. Berlin Bienali; 7. Liverpool Bienali; Documenta 13, Kassel; 6. Taipei Bienali ve Busan Bienali 2008. İşleri aynı zamanda Centre Pompidou, Paris, Fransa; Museion, Bolzano, İtalya; Migros Museum, Zürih, İsviçre; CCA Wattis Institute for Contemporary Arts, San Francisco, ABD; Joan Miró Foundation, Barselona, İspanya; Witte de With, Rotterdam, Hollanda; Bonniers Konsthall, Stockholm, İsveç; Philadelphia Museum of Art, ABD; Ashkal Alwan Center for Contemporary Arts, Beyrut, Lübnan; Artists Space, New York, ABD; Museum of Contemporary Art Miami, ABD gibi sanat mekânlarında gösterilmiştir.

 

BAKMADAN GEÇME!