Sadun Boro 'Okluk Koyu'na böyle veda etti

Güncelleme Tarihi:

Sadun Boro Okluk Koyuna böyle veda etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2015 15:09

Efsane denizcimiz Sadun Boro'nun naaşı, kendi teknesiyle cennet dediği Okluk Koyu'na getirildi. Boro, çok sevdiği Marmaris-Karacasöğüt'te bugün toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Hayatını kaybettiği Marmaris Ahu Hastanesinden alınan Boro'nun cenazesi, Karacasöğüt Limanı'na götürüldü. Sadun Boro'nun cenazesinin konulduğu "Son Bahar" isimli tekne buradan denize açıldı. Boro'nun son "deniz seferine" Aksaz Deniz Üssü'ne görevli bir askeri gemi, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bir bot ve çok sayıda tekne de katıldı.

YAKINLARI VE SEVENLERİ BORO'YU SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI / FOTO GALERİ

Sadun Boro'nun yaşadığı ve sevdiği koyları dolaşan tekneler, son olarak "cennet" dediği Okluk Koyu'ndaki İngiliz Limanı'na geldi. Tekneden indirilen Boro'nun cenazesi, ambulansa konularak karayoluyla tekrar Karacasöğüt Limanı'na getirildi.



Boro’nun naaşı Okluk’ta karaya alınarak az önce Karacasöğüt’e doğru yola çıktı. Burada sahilde cenaze töreni yapılacak ve Boro son yıllarını geçirdiği, katamaranıyla yaşadığı Karacasöğüt’te toprağa verilecek.

Boro, şimdi Koç Müzesi’nde bulunan ve dünya turunu yaptığı Kısmet isimli teknesiyle uzun yıllar Okluk’ta yaşadı, bu koyu çok seviyordu.

Sadun Boro Okluk Koyuna böyle veda etti

Teknesiyle dünya turu yapan ilk Türk olan Sadun Boro, 87 yaşında yaşamını yitirdi.

SADUN BORO KİMDİR

Haberin Devamı

Sadun Boro Okluk Koyuna böyle veda etti

Sadun ve Oda Boro'nun 34,5 buçuk ay süren dünya turu 1968 yılında bitmişti. 10 Haziran 1968 tarihinde bu haber, Hürriyet'te böyle yayınlanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!