Rafların en yenileri

Güncelleme Tarihi:

Rafların en yenileri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 11:11

Bu hafta Uğur Akyürek, Redd, Pet Shop Boys, Gülçin Ergül ve Gece'nin yeni albümleri mercek altında.

Haberin Devamı

UĞUR AKYÜREK
Aşk İzi – Razaki Müzik / 5 üzerinden 3 yıldız 

Rafların en yenileri


Uğur Akyürek yıllardır stüdyoda, sahnede önemli isimlere eşlik etmiş ve iyi yetişmiş bir müzisyen. Işın Karaca’nın vokalisti; Feridun Düzağaç’ın kemancısı; film müzikleri yapan bir adam, hatta bir oyuncu olarak tanıyor olabilirsiniz. Akyürek şarkı yazabilen, düzenleme yapan, kemanla aşk ilişkisi yaşayan, Berklee College Of Music’de ‘Film Müziği’ üzerine eğitim almış bir adam. Altı parçalık ‘Aşk İzi’ için en kestirme tanımlama, ‘müzikal kaygıları da olan bir romantik prens albümü’ olabilir. Albüme adını veren ‘Aşk İzi’ni Fırat Tanış ve Emre Altuğ’dan sonra bir kez de Akyürek yorumuyla dinleyerek başlayabilirsiniz…

 

Haberin Devamı

REDD
Mükemmel Boşluk - Pasaj Müzik / 5 üzerinden 4 yıldız 

Rafların en yenileri



Redd, kurulduğu doksanlı yıllardan beri rock’ı yorumlayışı, politik tavrı, en önemlisi şarkıya form olarak yaklaşımı itibariyle farklılaşan bir grup. Doğan Duru’nunsa solist ve şarkı yazarı olarak tartışmasız başka bir ligin gol kralı olduğunu özellikle ifade edeyim. Bu albümden önce yaptıkları beş stüdyo ve bir film müziği albümü (Prensesin Uykusuyum); Türkiye’de bir ilk olan akustik konser DVD’leri (Gecenin Fişi Yok) ile çok farklı bir yerde duruyorlardı. ‘Mükemmel Boşluk’, bu anlamda elektronik sound’u itibariyle çok cesur; hikâye bütünlüğü ve çıtası yüksek şarkılarıyla müzikal olarak yine iddialı. Etrafımızda olup biten ‘kötü’ şeyler karşısında sığındığımız bir boşluk var. O boşluk, içimizde ve mükemmel bir yer. Redd’in kendi boşluğuna sığınıp yarattığı yeni sound ve şarkılarsa kimi zaman sertleşen sözlerinde işlediği mevzulara rağmen iç ferahlatan cinsten. Klip şarkısı ‘Aşk Virüs’le başlayın ve atlamadan devam edin.

Haberin Devamı

PET SHOP BOYS
Super-x2 Recordings (Albüm) / 5 üzerinden 3 yıldız 

Rafların en yenileri



80’lerin o dalga geçilen halleri bir yana şarkı kalitesi tartışılmaz. O yıllarda kendi kulvarını yaratmış gruplardan biri olan Pet Shop Boys’un; bugün işin özünü koruyarak yaptığı elektronik restorasyonun başarılı olduğunu görüyoruz. Üç yıl önce çıkardıkları şahane albümleri ‘Electric’ten sonra, ‘Super’ alternatif bir dans pistinde son derece serin figürler sergiliyor. PC, makine davulları ve synth’lerin yaratıcı müzikal fikirlerle birleşmesi çok iyi sonuç vermiş yine. ‘Happiness’, ‘Dictator Decides’, ‘Twenty Something’, ‘Inner Sanctum’, ‘Pazzo’ ve daha önce dinlediğimiz ‘The Pop Kids’e dikkat.

Haberin Devamı


GÜLÇİN ERGÜL

Harabeyim-Arpej (Maksi Tekli)/ 5 üzerinden 3 yıldız 

Rafların en yenileri


Memleketin gelmiş geçmiş eli yüzü en düzgün ‘kız grubu’ projesiydi Hepsi. Trendler, solo sanatçılardan yöne hareketlenince Hepsi’den ayrılan Gülçin Ergül; vokali ve dansçılığıyla bir iddia ortaya koydu. Şimdi bu iddianın altını doldurmak için canını dişine takıyor. 2011’de yaptığı ‘Bravo’dan sonra asıl çıkışını ‘Bir Tanecik Aşkım’la geçen yıl yapan Gülçin şimdi de ‘Harabeyim’le şans arıyor. Çeşitli versiyonlarıyla yayınlanan teklide; İskender Paydaş düzenlemeyi bu kez içinde bulunduğumuz coğrafyanın pop müzik tüketicisine belirgin biçimde yaklaştırmış. Öte yandan Gülçin’in kendine has vokal üslubu parçanın ‘sıradanlaşma’sını engellemiş. Gülçin, iyi şarkı söyleyen bir ‘show kızı’ olarak doğru yolda. Paydaş ve müzisyen yapımcısı Umut Kuzey’se en büyük şansı.

 

Haberin Devamı

GECE
Kalbe Kördüğüm-Sony Music Türkiye /  5 üzerinden 3 yıldız 

Rafların en yenileri

Yaptığı işten ödün vermeden 4’üncü stüdyo albümünü çıkardı Gece. İlk yıllarından bugüne şarkı ve sound’larıyla hep dikkat çektiler. Koray Candemir, İskender Paydaş gibi prodüktörlerle çalıştılar. Teoman’ın desteğini aldılar. ‘Kalbe Kördüğüm’ün prodüktörüyse Mor ve Ötesi’den Harun Tekin. Harun’un yanı sıra daha önce Gece’ye destek olmuş birçok ünlü isim kendilerine inanmaya devam ediyor. Ben tüm albümlerinin değerinin bir gün çok daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum. ‘Kalbe Kördüğüm’ün içinden; Ankaralıların İstanbul’la olan duygusal ilişkisi geçiyor. Onun içindeyse bolca aşk hicranı ve bireysel sorgulama var. ‘Gönder Gelsin’, ‘Kalbe Kördüğüm’, ‘Belki Sevebilirim İstanbul’u’, ‘Aşkın Son Demi’ başta olmak üzere tamamıyla dikkate değer.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!