Pharrell Williams hız keser mi hiç?

Güncelleme Tarihi:

Pharrell Williams hız keser mi hiç
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 11:59

Dünyanın en çok kazanan müzisyenlerinden biri… Adidas’la, Chanel’le işbirlikleri, en ünlü modellerle reklam kampanyaları, kendine ait markalarıyla, klişe tabiriyle bir ‘hit fabrikası’ Pharrell… Elinin değdiği her şey altına dönüşüyor. Peki şimdi ne yapıyor?

Haberin Devamı

Pharrell bugünlere kolay gelmedi. Onu The Neptunes ve N.E.R.D döneminden bu yana takip edenler bilir, zaten 'Hypnotize You' gibi bir şarkıyı yaparak gönülleri fethetmişti. Pharrell elbette bununla yetinmedi. Öyle acayip işler yaptı ki, arşa değdi. 'Blurred Lines'ı besteledi, şarkı ortalığı kasıp kavurdu. 'Get Lucky'yi yaptı, yetmedi ilk solo albümü 'Girl'ü yayınladı. Şapkasıyla Grammy törenlerini yıktı, tarzıyla ortalığı salladı, defalarca ‘stil ikonu’ seçildi. 


2014 onun yılı oldu. 2015'te  'Freedom'ı yaptı. Gövde gösterisiyle yetinmeyen ve gerçek bir mücevher kıymetinde olan Pharrell bir süredir sakin ve derinden ilerliyor.

PHARRELL WILLIAMS AĞIRDAN ALIYOR

Pharrell Williams hız keser mi hiç

Haberin Devamı


Williams en son, Ocak 2017’de vizyona girmesi planlanan ‘Hidden Figures’ filminin müziklerini yaptı.

NASA’da çalışan üç harika Afro-Amerikan kadının hikayesinin anlatıldığı ve yönetmenliğini Theodore Melfi’nin yaptığı filmin müzikleri ona emanet edildi. Filmin çıkış şarkısı ‘Runnin’; aslında müthiş zeki siyahi kadınların o yıllarda çektikleri sıkıntılar ve başarmak için geçtikleri dikenli yolları tabir ediyor. Elbette hikayede eğlenceli tipler de mevcut. Big Bang Theory’nn Sheldon’ı Jim Parsons, gıcık bir beyaz mühendis mesela… Müzisyen Janelle Monae, Octavia Spencer, Taraji P.Henson başrollerde. Kevin Costner, Kirsten Dunst da kadroda. Filmin fragmanı heyecan verici. Pharrell de inanmadığı projeye soundtrack yapmayacak kadar zeki bir prodüktör.


Williams’ın dehasını ilerleyen aylarda göreceğimizden eminiz, zira kendisi henüz filmden üç şarkı yayınladı. ‘Runnin’ dışında 'I See Victory', 'Surrender', 'Crave' şarkıları yayınlandı. Son şarkı 'Able' da Spotify'da 2 Aralık’ta da yayınlandı.

500 MİLYON KEZ DİNLENDİ

Pharrell Williams hız keser mi hiç

Haberin Devamı


Elbette yeni şarkıların dinlenme oranı henüz birHappykudretinde değil. Zaten ‘Despicable Me’nin soundtrack’i olan ‘Happy' 500 milyon kez dinlendiği için ona ulaşmak oldukça zor. Ama, söz konusu Pharrell Williams... Buna gerek var mı, bilinmez. Ama şundan eminiz ki müzisyen, sakin ve verimli bir üretim dönemi geçirmeyi kesinlikle daha çok önemsiyor. Eminiz ki ‘Happy’ 500 milyon dinlendiyse, yeni bir hit –belki yine Daft Punk’la, belki N.E.R.D’le, belki de bambaşka yeni bir projeyle- kendi rekorunu kendi kırabilir.

Pharrell Williams hız keser mi hiç


Pharrell'in yerine göre hızlı, yerine göre stabil ruhu müzik dünyası için bulunmaz bir nimet. 

Haberin Devamı

Yani kendisi ‘Gangnam Style’ gibi YouTube sayacını bozan ya da The Weeknd gibi yeni (kesinlikle iyi ama belki de bir anlık fırtına) değil de, gerçek bir tutku olduğunu herkese gösterebilir. Düşünün: Onun Victoria's Secret kızlarına ya da skandal aşklara ihtiyacı var mı? 

43 yaşındaki sanatçı gönüllerin şampiyonu... İlerleyen günlerde buna yine tanık olacağız.

 

BAKMADAN GEÇME!