Nesrin Sipahi’ Müziğe adanmış bir ömür

Güncelleme Tarihi:

Nesrin Sipahi’ Müziğe adanmış bir ömür
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 16:05

Nesrin Sipahi’nin önümüzdeki cuma akşamı vereceği konser, hayatta bir kez denk gelebileceğiniz ender gecelerden biri olacak.

Haberin Devamı

Popüler müziğimizin büyük yıldızlarından Nesrin Sipahi, 21 Ekim akşamı Cemal Reşit Rey sahnesinde olacak. Sanatçıya Melihat Gülses, Ayşegül Aldinç, Dilek Türkan, Elif Güreşçi, Eflatun, Faruk Korzay ve geceye özel oluşturulmuş orkestrayı da yönetecek Ufuk Yıldırım eşlik edecek.
Profesyonel müzik yaşamına 50’lerin ilk yarısında, bir radyo sanatçısı olarak başlamış Sipahi, kimselere benzemez güçlü sesi ve her şarkının hakkını veren farklı yorumculuğu sayesinde, kısa zaman içinde memleket çapında ünlenmiş ve radyodan gazino sahnelerine transfer olmuştu.
Senede bir gün
Gazino sahneleri; şarkılara hâkim olma, hakkını vererek yorumlama, Türk müziğinin emrettiği kurallara uyma dışında, görsellik ve şov da arıyor olmasına rağmen, Sipahi kendi doğru bildiği gibi durdu sahnede ve yalnızca şarkılarıyla var oldu. Kendisini öyle kabul ettirdi; hem gazino patronlarına hem de seyircisine.

Nesrin Sipahi’ Müziğe adanmış bir ömür


Sipahi, ağırlıklı olarak Türk müziği alanında ünlenmiş olmasına rağmen, farklı işleri de denemiş bir isimdir. Pop müziği türünde de sayısız plak yaptı ve asıl alanı bu olmamasına rağmen, onlarca pop şarkıcısından daha büyük bir başarı elde etti.
Pop müziğinin çok satıp Türk (ve halk) müziğini arka plana ittiği 60’ların ikinci, 70’lerin ilk yarısında, çok sayıda Türk (ve halk) müziği şarkıcısı popa da el atmış, denemelere girişmişti. Ama büyük bir kısmı, birkaç ilginç şarkı çıkarmak dışında kayda değer bir başarı elde edemedi.
Ama popu da çok ciddiye alıp, çok iyi hazırlanarak bu işe girişen (Gönül Yazar, İnci Çayırlı ve Gönül Akkor ile birlikte) Nesrin Sipahi, hem popu renklendiren isimlerden oldu hem de pop tarihine geçmiş şarkılara imza attı. Bu şarkıların arasında Bora Ayanoğlu’nun ‘Yunus’, ‘Bebek’ ve ‘Kara Mehmet’i; Norayr Demirci ve Fecri Ebcioğlu’nun ‘Kalbi Kırık Serseri’si; Üç Hürel’le birlikte yaptığı, Selmi Andak’ın ‘Keçi Vurdum Çayıra’sı ve Nino Varon’un ‘Sensiz de Yaşanırmış’ı da mevcut.
Önümüzdeki cuma CRR’de olanlar, tarihi bir geceye tanıklık edecekler. Sahnede bir efsane olacak; sağlığı, gücü, sesi yerinde bir efsane. Senede değil, bir ömürde denk gelinmesi zor gecelerden dahi olabilir.

BAKMADAN GEÇME!