Ne olursan ol festivale gel

Güncelleme Tarihi:

Ne olursan ol festivale gel
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2014 01:06

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) bu yıl 21’incisini gerçekleştireceği İstanbul Caz Festivali yarın başlıyor. Festivalin ilk büyük konseri Zülfü Livaneli’nin Türkiye’de ilk kez sahnelenecek ‘Rumi Suite-The Eternal Day’ projesi olacak.

Haberin Devamı

YARIN açılışı yapılacak 21’inci İstanbul Caz Festivali’nin ilk büyük konseri Zülfü Livaneli’nin Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek ‘Rumi Suite-The Eternal Day’ projesi olacak. Zülfü Livaneli’nin Mevlânâ Celâleddin Rûmî’nin İngilizce şiirleri üzerine bestelediği eser, sanatçının sunumuyla 2 Temmuz Çarşamba akşamı 21.15’te Sepetçiler Kasrı’nda izleyicinin beğenisine sunulacak. Livaneli’nin caz formları ve geleneksel Türk müziğini harmanladığı eserini, daha önce pek çok kez sanatçıyla beraber çalışmış güçlü bir kadro seslendirecek.

PARKLARDA KONSER

Festival, 16 Temmuz tarihine kadar 13 farklı mekânda 56 Platin plak ödüllü eşsiz sesiyle Katie Melua, Güney Afrikalı yaşayan efsane Hugh Masekela ve grubu, Hugh Laurie, Chick Corea, Stanley Clarke, perküsyon ustası Manu Katché’nin Richard Bona ile oluşturduğu yıldızlar topluluğu gibi ustaların yanı sıra Cécile Mclorin Salvant, Danilo Perez, John Patitucci, Brian Blade, Brad Mehldau, Mark Guiliana ve Kellylee Evans gibi uluslararası cazın yükselen isimlerinin de yer aldığı 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayacak. Ayrıca bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek ‘Parklarda Caz’ etkinliği ile de cazın sihrini şehrin parklarına da taşıyacak. Festivalin biletleri Biletix satış kanalları ve hizmet bedelsiz olarak İKSV ana gişesi ile konser günleri etkinlik mekanlarından alınabilir. Ayrıntılı bilgi için: caz.iksv.org

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!