Murat Daltaban: Aslında utangacım

Güncelleme Tarihi:

Murat Daltaban: Aslında utangacım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2014 16:57

Arap dünyasında ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisinde canlandırdığı kötü karakterlerden ’Münir’ olarak tanınan İstanbul’daki ’DOT Tiyatrosu’nun kurucularından, oyuncu Murat Daltaban, ‘Utangaç’ yapıda olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Dalbatan kendisi ile savaşarak, karakter ve kimliğini biraz bükerek, yontarak utangaçlığı aştığını tiyatrocu olmayı becerdiğini söyledi. Dalbatan, televizyon oyunculuğunun bir meslek, tiyatroyu ise sanat dalı olarak gördüğünü anlattı.

Zeynep Özek’in Birleşik Arap Emirlikleri’nden yayın yapan MBC4 kanalı için hazırladığı ’Turki Extra’ programında Arap ülkelerinde ilgiyle izlenen başrolünü Beren Saat’in oynadığı ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisinde oynayan Murat Dalbatan ile İstanbul’da yapılan röportaj yayınlandı. 2005 yılında İstanbul’da ‘DOT Tiyatro’yu kuran isimlerden biri olan Murat Daltaban, ODTÜ Maden Mühendisliği Bölümü’nde 6 yıl okuduktan sonra 3’üncü sınıf ikinci sömestrde burayı bırakıp, iktisat eğitimi görmek istediğini, bundan da vazgeçip jeoloji mühendisliğine yöneldiğini anlattı. Daltaban, son olarak Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı’ndan mezun olduğunu, İstanbul’a geldiğini söyledi. Türkiye’de çocukların aile içerisinde doktor, mühendis gibi ‘Daha ‘saygın’ olarak nitelendirilen mesleklere yönlendirilmeye çalışıldığını sistemin i yönlendirdiği yolun dışında kalmaya başlayınca tiyatro, müzik gibi resim gibi sanata yönelim görüldüğünü söyledi. Dalbatan, içe kapanık, utangaç karakteri bulunduğunu ifade ederken şöyle konuştu:

"Aslında oyunculuk yapacak bir karakterim yok. O yüzden sahneye çıkmak benim için hep bir macera oldu. Kendimle savaşarak bu işi yaptım. Karakterimi kimliğimi biraz bükerek yontarak bu işi becerdim. Tiyatroyu birçok şeyden daha yükseğe koymuşumdur. Tiyatro, benim için televizyondan önemlidir. Televizyonun sanattan yararlandığını ancak sanat olmadığını düşünenlerdenim. Televizyonda oyunculuğu küçümsemiyorum, bu bir meslek. Tiyatro ise benim için bir sanat dalı."

Dalbatan, Arap sunucu Liana Dahdouh’un sorusu üzerine ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisinde ‘Ailenin 3 kötü genci’ Buğra Güülsoy Engin Öztürk ve Kaan Taşaner ile sette çok güzel zaman geçirdiklerini anlatırken, "Buğra ile geçen sezon bir dizide beraber oynadık. Ben yine kötü adamdım. Buğra dizinin iyi karakterli çocuğuydu. Engin, zaman zaman tiyatroya geliyor görüşüyoruz. Kaan’ı epeydir görmüyorum" dedi. Dalbatan, bir film çekimi için Batum’a gideceğini ardından ikinci filme başlayacağını ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!