Mozaik pasta nasıl yapılır? Mozaik pasta tarifi

Güncelleme Tarihi:

Mozaik pasta nasıl yapılır Mozaik pasta tarifi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 09:19

Ramazan'da iftar sofrası için pratik tatlı yapmak isteyen vatandaşların en çok tercih ettiği tatlılardan biri de bisküvi ve çikolatanın muhteşem uyumunu yansıtan mozaik pasta oldu. Mozaik pastanın nasıl yapıldığını merak eden vatandaşlar, pratik mozaik pasta malzemelerini ve yapılışını sorguluyor. Peki, mozaik pasta nasıl yapılır? Mozaik pastanın malzemeleri neler?

Haberin Devamı

İftar sofralarına çok yakışacak ramazan için tatlılar araştıran vatandaşlar, iftar sonrası hem çok rahatsız etmeyecek hem de lezzetli tatlı tariflerini sorguluyor. Bizde iftar sofralarınızı süslemesi için mozaik pasta tarifini, malzemelerini ve yapılışını sizin için yazdık. İşte, mozaik pasta tarifi...

MOZAİK PASTA NASIL YAPILIR?

Ramazan'ın gelmesiyle birlikte mozaik pastanın yapımı merak edilmeye başlandı. Bu lezzeti evlerinde yapmak isteyen vatandaşlar, pratik mozaik pasta tarifini sorguluyor. Peki, mozaik pasta nasıl yapılır? Mozaik pasta malzemeleri neler?

MALZEMELER

2 paket (350 gr) bisküvi

1.5 çay bardağı toz şekeri

1.5 su bardağı süt

1 adet yumurta

1 su bardağı ceviz

50 gr margarin

150 gr bitter çikolata

1 çay bardağı krema

YAPILIŞI

İlk olarak bisküvileri bir kabın içinde 4'e bölerek kırın. Diğer bir kapta da toz şekeri, kakao ve yumurtayı iyice karıştırdıktan sonra ceviz ve eritilmiş margarini ilave ederek karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı kırılmış bisküvilerin üzerine boşaltın ve bisküvileri ezmeden karıştırarak yedirmeye çalışın. Ortalama 16-18 cm boyutlarındaki kelepçeli kalıbın içine karışımı boşaltın ve üzerin bi spatula ya da bıçak yardımıyla düzleştirin. Daha sonra kalıbı buzluğa koyun ve ortalama 2 saat bekletin.

Haberin Devamı

Üzerine dökeceğiniz sosu için ise, kremayı ocakta ısıtın kaynama noktasına gelince yani kaymatmadan alın, içine küçük şekilde doğranmış çikolatayı ilave edin. Çikolata eriyinceye kadar devamlı daha sonra ise ara sıra karıştırarak soğutun. Buzluğa dinlenmeye bıraktığınız pastayı çıkarıp ters çevirin ve üzerine sosu dökün. Son olarak damak zevkinize göre süsleyerek servis edin. Afiyet olsun...

BAKMADAN GEÇME!