Küresel Roman ilk kez Türkçede

Güncelleme Tarihi:

Küresel Roman ilk kez Türkçede
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2019 12:55

Amerikalı edebiyat eleştirmeni ve editör Adam Kirsch’ün “Küresel Roman: 21. Yüzyılda Dünyayı Yazmak” isimli kitabı Türkiye’de ilk kez yayımlanıyor.

Haberin Devamı

VakıfBank Kültür Yayınları’nın okura sunduğu bu kitapta Kirsch, Orhan Pamuk, Haruki Murakami ve Margaret Atwood gibi dünyaca ünlü yazarların eserlerini ulusal bakış açısı yerine evrensel değerleri dikkate alarak yazdıklarını söylüyor.

Dünyaca ünlü yazarlar eserlerini ülkelerinin ulusal edebiyat değerleri doğrultusunda değil de evrensel olana yönelerek kaleme alıyor. Temalar, kurgular, karakterler, karşıtlıklar ile altı çizilmek istenen öğeler herkese hitap edince çalışmalar hızlıca birçok dile çevrilebiliyor, böylece geniş kitlelere ulaşılıyor.

Türkiye’de ilk kez VakıfBank Kültür Yayınları’ndan (VBKY) çıkan ve çevirisini Abdullah Yılmaz’ın yaptığı “Küresel Roman: 21. Yüzyılda Dünyayı Yazmak” adındaki kitabında bu olguyu dile getiren Adam Kirsch, “Yerel olan, dünya çapında bir fenomenin parçası olarak görülebildiği oranda saygınlık ve anlam kazanır” diyor.

Haberin Devamı
 

Bebelac Çocuk Devam Sütleri bilişsel gelişimi destekler (Sponsorlu içeriktir)

BAKMADAN GEÇME!