Kolektif İstanbul ‘Pastırma Yazı’yla bu defa plak oluyor!

Güncelleme Tarihi:

Kolektif İstanbul ‘Pastırma Yazı’yla bu defa plak oluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 15:38

Kolektif İstanbul’un dördüncü albümü ‘Pastırma Yazı’, Ada Müzik tarafından ilk kez LP formatında yayınlanıyor.

Haberin Devamı

Anadolu ve Balkan müziğini hayranlık uyandırıcı sürprizlerle harmanlayan, sahnede ‘çaldıkça zıvanadan çıkan, zıvanadan çıktıkça güzelleşen’ Kolektif İstanbul, müziğiyle dünyayı dolaşmaya devam ediyor! 10’uncu yıllarında çıkardıkları Pastırma Yazı albümü Türkiye'de geçtiğimiz yılın ilgi çeken albümlerinden oldu. Özellikle sözlerini Ceylan Ertem'in yazdığı  “Acımadı Yine” parçasına çektikleri video sosyal medyada milyonlarca defa izlendi ve paylaşıldı. Geçtiğimiz nisan ayı itibariyle Laika Records etiketiyle Almanya, Hollanda, ve Avusturya'da da müzik marketlerde yerini alan albüm bu defa Türkiye'de Ada Müzik etiketiyle LP formatında yayınlanıyor. 

 Kuruluşlardan bu yana dünyanın farklı ülkelerinde konserler veren Kolektif İstanbul bu durumu müziklerinin belirli bir gettoya ait olmaması ile açıklıyor. Böylece Afrika'dan, Brezilya'ya, Montreux Caz Festivali'nden, Helsinki Flow Festival'e dünyanın çok farklı noktalarında seyirciyle aynı enerjiiyi paylaşabiliyorlar.

Haberin Devamı

Fransa'nın Brötanya bölgesinden Richard Laniepce tarafından 2006 yılında İstanbul’da kurulan Kolektif İstanbul, müzik yolculuğuna günümüzde Laniepce (saksafon) başta olmak üzere Aslı Doğan (vokal),  Ertan Şahin (suzafon), Batuhan Baraç (davul), Tamer ve Talat Karaoğlu kardeşlerden oluşan altı kişilik kadrosuyla devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!