GeriKeyif Kinoa nasıl pişirilir? Kinoa salatası nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kinoa nasıl pişirilir? Kinoa salatası nasıl yapılır?

Kinoa nasıl pişirilir? Kinoa salatası nasıl yapılır?
Abone Olgoogle-news

Magnezyum deposu olan kinoa, son yıllarda ülkemizde de büyük bir revaç görmeye başladı. Gerek yemek siteleri gerekse Instagram’da kinoalı tariflere sık sık rastlıyoruz. Peki lifli yapısı ile uzun süreli tokluk hissi yaratan ve zayıflamaya yardımcı olan kinoa nasıl pişirilir? Kinoa salatası nasıl yapılır?

Yenilebilir tohum yapıda olan ancak ıspanak ve pancar gibi kök bitkilere familya olarak daha yakın olan kinoa, faydaları ve barındırdığı vitaminlerle dikkat çekiyor. Yüksek oranda vitamin, mineral ve lif içeren kinoa, özellikle sağlığına ve kilosuna dikkat edenlerin kısa sürede gözdesi olmuş durumda. Marketlerdeki ürünlerin paketlerinde de nasıl pişirileceği ve farklı kino tarifleri yer almaktadır. Kinoanın faydalarından yararlanmak için, en yaygın ve pratik yöntem salata yapmaktır. Sebze, peynir hatta meyveyle kinoa salatlarını dilediğiniz şekilde çeşitlendirebilirsiniz. Avokado, elma, armut ya da mevsimi gelince çilek veya mayhoş kayısı da ekleyebilirsiniz. Peki kinoa nasıl pişiriir?

Kinoa nasıl pişirilir?

Kinoa pişirilmeden önce yarım saat kadar suda bekletilir. Daha sonra kinoanın tadındaki acılığın giderilmesi için süzgeçte bol suyla ve ovularak iyice yıkanır. Pişirmek için hazır olan kinoanın iki katı kadar su hazırlanır. Bir Bardak kinoa için iki bardak su olacak şekilde kinoa, suda, et suyunda ya da tavuk suyunda kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte pişirilir. Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağı kapatılarak altı kısılır. 15 dakika kadar kısık ateşte pişen kinoa 5 dakika dinlenmeye bırakılır.

KİNOA SALATASI

Malzemeler

- 1 su bardağı kinoa
- 1 adet orta boy salatalık
- 2 orta boy domates
- Maydanoz
- 1/2 limon suyu
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
-Tuz

Yapılışı

- Kinoayı 15 dakika suda bekletin ve 15 dakika boyunca haşlayın.
- Dereotunu, maydanozu, salatalık ve domatesleri ince ince doğrayın.
- Tüm malzemeleri karıştırın ve soslarını ekleyin.

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle