Kilis Tava nasıl yapılır? Tepsi Kebabı tarifi

Güncelleme Tarihi:

Kilis Tava nasıl yapılır Tepsi Kebabı tarifi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 15:41

Kilis Tava, Güneydoğu Anadolu'nun leziz tarifini menülerinde görmek isteyen birçok kişinin araştırdığı konu oldu. İçerisinde kuzu kıyma, sarımsak, domates, maydanoz gibi malzemeleri barındıran Kilis Tava, damak çatlatan lezzeti ile sofraların paylaşılmaz lezzeti olacak. Peki, Kilis Tava nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte, detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Kilis Tava ya da diğer yörelerde bilinen adıyla Tepsi Kebabı, bu lezzeti tatmak isteyen vatandaşların araştırdığı husus oldu. Sarımsak, maydanoz, kırmızı biber, zeytinyağı gibi malzemeleriyle oldukça iştah açıcı bir tarifi bulunan Kilis Tava, asıl lezzzetini odun fırınından alsa da evde de yapılabilmektedir. Peki, Kilis Tava nasıl yapılır? İşte, tepsi kebabı olarak da bilinen bu lezzetin kısaca tarifi

KİLİS TAVA'NIN MALZEMELERİ NELERDİR?

Yarım kilo yağlı kuzu kıyma
2 adet domates
1 adet büyük patlıcan
2-3 adet kırmızı biber
3-4 adet sivri biber
4-5 adet sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Karabiber
Pul biber
Tuz

KİLİS TAVA NASIL YAPILIR?

1-Patlıcanların kabuklarını soyun ve ince uzunlamasına doğrayın. Ardından patlıcanları tuzlu suda bekletin ve suyunu sıkıp yağlanmış tepsiye dizin.

Haberin Devamı

2-Domatesi, biberleri, sarımsakları ve maydanozu hep birlikte ince ince kıyın.

3-Kıydığınız sebzelerin üzerine salçayı, kıymayı, zeytinyağını, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyip karışımı iyice yoğurun.

4-Köfte harcından avuç büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yassılaştırıp tepsideki patlıcanların üzerine yerleştirin.

5-Tepsideki kıymanın üzerine bastırarak yassı ve düz bir şekil almasını sağlayın.

6-Tepsinin kenarlarına dörde bölünmüş soğan, biber ve domates dizin. 200 derecelik fırında pişirip servis edin.

 

BAKMADAN GEÇME!