Karagül izle dizisinin adı nereden geliyor? (Halfeti Kısa Belgesel - FOX TV)

Güncelleme Tarihi:

Karagül izle dizisinin adı nereden geliyor (Halfeti Kısa Belgesel - FOX TV)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2015 14:29

Kara Gül, dünya üzerinde sadece Halfeti'de yetişip, başka yere götürüldüğünde rengini değiştirerek sıradan bir güle dönüşür. Ece Uslu ile Yavuz Bingöl'ün rol aldıkları diziye adını veren Kara Gül ve Halfeti hakkında bilmediklerinizi haberin devamındaki belgeselden izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bir zamanlar Fırat'ın asi sularına teslim olsada tarihi dokulu Halfeti belgeseli FOX TV tarafından özel olarak hazırlandı. Halfeti bir başka güzeldir, bir o kadar da özeldir. İşte daha önce bilmediğiniz ve öğrendiğinizde şaşıracağınız bilgiler.


Haberin Devamı

Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir, ilçenin sahip olduğu mikroklima iklimi sayesinde sadece bölgede yetişen siyah gülün, yöreyi ziyaret edenlerin ilgisini çektiğini belirtti.

Daha önceleri ilçenin birçok yerinde yetiştirilen siyah güllerin artık daha çok vatandaşların bahçelerinde veya saksılarda yetiştirildiğini, gelen yerli ve yabancı turistlerin bu yöndeki taleplerinin de buralardan karşılanmaya çalışıldığını belirten Özdemir, ''Dünyada sadece Halfeti'de yetişen siyah güllerin tescil edilmesi için çalışma başlattık'' dedi.

Karagül izle dizisinin adı nereden geliyor (Halfeti Kısa Belgesel - FOX TV)

Haberin Devamı

Gonca halindeyken siyah, daha sonra koyu kırmızıya dönüşen gül çeşidinin başka yerde yetişmediğini vurgulayan Özdemir, ''İlçemizde, özellikle bahar ayında yetişen siyah güller, kesilip başka yere götürüldüğünde rengini değiştiriyor. Tohum olarak başka bir bölgeye ekildiğinde de buradaki gibi siyah açmıyor. Bu güller sadece ilçemiz topraklarında siyah açıyor'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!