Kar Korsanları filmi 15 Nisan'da vizyonda! - izle

Güncelleme Tarihi:

Kar Korsanları filmi 15 Nisanda vizyonda - izle
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 15:11

1980 darbesinin ardında Kars’ta yaşanan zorlu bir hikayenin anlatıldığı filmin yönetmen koltuğunda Faruk Hacıhafızoğlu otururken darbe döneminin zorluklarını uzak diyarlarda yaşayan insanların gözünden anlatmaya çalışıyor. İşte; Kar Korsanları film fragmanı izle.

Haberin Devamı

Seksen darbesi, zaten günlük hayatlarında zorluk yaşan insanların hayatlarını daha da zorlaştırmıştır. Uzun aylar karla kaplı olan Kars ilinde en temel ihtiyaçlardan biri kömürdür. Isınmak için kömür bulmak darbe döneminde fazlasıyla zorlaşmıştır.

Şehirde imtiyaz sahibi birkaç kişi ve kurum dışında  kömüre ulaşmak imkânsızdır. Karne tatiline giren okullarını fırsat bilen 3 arkadaş kömür bulmak için yola çıkar. Çocuk hayatlarında yaşadıkları zorluklar ile birbirlerine daha da bağlanan arkadaşlar için hayat her zamankinden daha da zordur.

Faruk Hacıhafızoğlu’nun yazıp yönettiği filmde Taha Tegin Özdemir, Yakup Özgür Kurtal, Ömer Uluç ve İlker Sır gibi isimler yer alırken 15 Nisan 2016 tarihinde beyazperdede yerini alacak.

Kar Korsanları (Snow Pirates) fragmanı

Haberin Devamı

Kar Korsanları filminin konusu

Yıl 1981… Türkiye tarihinin en acımasız askeri darbelerinden birinin henüz başlarında ve o yıl Türkiye, son yılların en ağır kışıyla da karşı karşıya. Doğunun en ücra köşesinde aylarca karların kalkmadığı, geniş bir tarihi mirasın üstüne kurulmuş Kars’ta o yıl, halk için kömür ihtiyacı özgürlük ihtiyacıyla yarışmaktadır.

O kış kömür, mücevher değerinde, hatta parayla satın almak bir yana, birkaç devlet kurumunun ve ayrıcalıklı kişinin ulaştığı bir elmastır. Darbe şehri soğukla cezalandırmaktadır.Tek servetleri kızakları ve ayrı ayrı hayalleri olan Serhat, Gürbüz ve İbo da bembeyaz karlara tezat, simsiyah kömürün peşinde dayanışmanın gücünü keşfedecekleri bir yolculuğun başındadırlar. 

Üçü için de ara karnelerin alındığı bu tatile, oyundan daha çok kömür arayışı damgasını vurur. Kaynaklar oldukça sınırlıdır. Sobaya atmak için birkaç parça yanmış kömür artıkları peşinde başlayan arayış, onları zeka ve mücadele gücüyle yeni kaynaklar bulmaya itecektir. O kış, üçünün de askeri darbenin gölgesinde evlerini ısıtmak için başladıkları bu masum mücadele, hayatın sorumlulukları ve gerçeklerle tanıştıkları bir dönüm noktası olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!