Kadir İnanır Kolombiya'da

Güncelleme Tarihi:

Kadir İnanır Kolombiyada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 16:44

Demokratik Gelişim Enstütüsü (DPI) 16-23 Nisan tarihleri arasında Kolombiya’daki barış sürecini yerinde incelemek üzere, siyasetçiler, akil insanlar heyeti üyeleri ve akademisyenlerden oluşan bir heyetle Kolombiya’nın başkenti Bogota’ya gitti.

Haberin Devamı

DPI’ın Türkiye programı çerçevesinde bundan önce İrlanda, İngiltere, İskoçya, Güney Afrika ve Filipinler’e yaptığı karşılaştırmalı çalışma ziyaretleri serisinin devamı niteliğindeki Kolombiya ziyareti, Kolombiya hükümeti ev sahipliğinde gerçekleşiyor ve dünyanın farklı ülkelerindeki çatışma çözümü süreçlerini yerinde incelemek amacını taşıyor. 

Gezinin Türkiye delegasyonunda AK Parti Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Adnan Boynukara, CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, HDP Milletvekili Mithat Sancar, Başbakan Başdanışmanı Yılmaz Ensaroğlu, Anayasa profesörü Sevtap Yokuş, Akil İnsanlar Heyeti üyelerinden avukat Kezban Hatemi, gazeteci-yazar Ali Bayramoğlu ve ünlü aktör Kadir Inanır yer alıyor. 

Bu isimlere DPI direktörü Kerim Yıldız, Programlar direktörü Eleanor Johnson ve Türkiye programı baş danışmanı Esra Elmas eşlik ediyor. Heyet bir hafta boyunca yakın günlerde barış anlaşması imzalaması beklenen taraflarla temaslarda bulunacak. Kolombiya’nın başkenti Bogota’da gerçekleşecek yuvarlak masa toplantılarıyla bir araya gelinecek isimler arasında Kolombiya devlet başkanı Juan Manuel Santos başta olmak üzere Kolombiya hükümeti yetkilileri ve ülkede çözüm için çalışan STK temsilcileri de yer alıyor. Heyet 21 Nisan Perşembe günü ise FARC gerillaları ile görüşmek üzere San Juan de Pasto’ya geçecek.

BAKMADAN GEÇME!