İznik'te gün batımı festivali

Güncelleme Tarihi:

İznikte gün batımı festivali
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2019 16:18

İznik, dünyadaki en güzel 5 gün batımından biri olan Ekinoks dönemini keyifli bir festivalle karşılamaya hazırlanıyor. İznik Ekinoks Festivali, 21-24 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle düzenlenecek.

Haberin Devamı


Yılda iki kez tekrarlanan bu doğa olayı, çevresi dağlarla çevrili olan İznik Gölü’nde gerçekleşiyor. Gün batımı saatinde güneş İznik’in karşı kıyısında bulunan Karsak Boğazı'ndan göle kavuşuyor. Dünya üzerindeki belirli göllerde nadiren görülebilen bu doğa olayında, güneş suya değdiği an suyun içerisinde dağılıyor.

İznik Ekinoks Festivali 21 Mart Perşembe günü Unesco Yolunda İznik semineri ile başlayacak. Ardından tarihi Lefke Kapı’dan hareket edecek kortej yürüyüşü ile göl kenarına gidilecek.

Burada gerçekleştirilecek çeşitli etkinlikler ile 4 gün boyunca günbatımı saatinde yüzlerce fotoğraf sever göl kenarında güneşin batışını bekleyecek. Gün batımı esnasında göl içerisindeki kürek ve kayıkların eşsiz görüntüleri de karelere yansıyacak.

Festivalin ikinci günü Foto Safari-İznik Antik Kent Turu ile başlayacak, ardından Tarihi Lefke Kapıda Çini Workshop gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

 Katılımcılar üçüncü gün de Tarihi Dikilitaş, İnikli Evleri, Tacir Kanyonunda doğa fotoğrafçılığı yapma fırsatı da bulacaklar.

Festivalin son günü olan 24 Mart Pazar günü ise ilçenin Göllüce ve Müşküle mahallelerinde köy kültürü izlenecek. Buralarda katılımcılar zeytinyağı sabunu yapımı, gölden balık çekimi gibi anları fotoğraflama fırsatı bulacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!