İstanbul'da Bienal hareketi

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda Bienal hareketi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2015 11:58

Dünya sanat ortamının İstanbul’a akın edeceği 14. İstanbul Bienali’nin eylül başına denk gelen açılış haftasında müzeler ve galeriler de en iddialı sergileriyle sanatseverlerin karşısına çıkıyor. İşte önümüzdeki hafta açılacak 5 önemli sergi...

Haberin Devamı

İstanbulda Bienal hareketi
LOUISE BOURGEOIS: DÜNYADAN BÜYÜK

Akbank Sanat yeni sezonu 1 Eylül’de dünya çapında bir sergiyle açıyor. 20. yüzyılın en önemli kadın sanatçılarından ve sadece kendisinden sonraki sanat oluşumunu derinlemesine etkilemekle kalmamış, kendisinden önceki sanat tarihinin de yeni bir gözle ele alınmasını sağlamış Louise Bourgeois’nın yapıtlarından oluşan ‘Louise Bourgeois: Dünyadan Büyük’ sergisinin küratörü Prof. Hasan Bülent Kahraman. Sergide, Türkiye’de yapıtları daha önce görülmemiş, sadece 1997 yılında 5. İstanbul Bienali’nde tek bir eseri sergilenmiş Bourgeois, ilk kez 58 yapıtıyla Türkiye’de.

Haberin Devamı

İstanbulda Bienal hareketi
GÖRÜNENİN ARDINDAKİ / TUTKU

Borusan Contemporary / 5 Eylül Cumartesi

Rumelihisarı Perili Köşk’teki ofis müzede Christia Paul küratörlüğünde ‘Görünenin Ardındaki’ sergisi Krzysztof Wodiczko, Michal Rovner ve Zimoun’un yapıtlarıyla artan yabancılaşmanın ve güven eksikliğinin yarattığı atmosferi yansıtmayı amaçlıyor. Perili Köşk’ün tümüne yayılacak Necmi Sönmez küratörlüğünde hazırlanan ‘Tutku’ ise Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan seçilen ‘şehvet’ ve ‘arzu’ temasıyla diyaloğa giren çalışmalardan oluşuyor.

İstanbulda Bienal hareketi
NEREDEN GELDİK BURAYA

İstanbulda Bienal hareketi

SALT Galata-SALT Beyoğlu / 3 Eylül Perşembe

12 Eylül darbesinden sonra ortaya çıkan toplumsal hareketler ve popüler kültür öğeleri üzerinden Türkiye’nin yakın geçmişini irdeleyen ‘Nereden Geldik Buraya’ sergisi SALT Beyoğlu ve SALT Galata’da açılıyor. İstanbul’u merkeze alan sergide 80’li yıllar reklam filmi, dergi, fotoğraf, video gibi arşiv materyalleri ve sinemadan örneklerle değerlendiriliyor. Halil Altındere, Serdar Ateşer, Aslı Çavuşoğlu, Barış Doğrusöz, Ayşe Erkmen ve Esra Ersen’in işlerinin yanı sıra Hale Tenger’in ‘Sandık Odası’ işi de Türkiye’de ilk kez gösterilecek.

Haberin Devamı

İstanbulda Bienal hareketi
ZERO: GELECEĞE GERİ SAYIM

İstanbulda Bienal hareketi

Sabancı Müzesi / 2 Eylül Çarşamba

Sabancı Müzesi, II. Dünya Savaşı sonrasının durağan ve olumsuz atmosferinde sanattaki bütün yerleşik değerleri ‘sıfırlamak’ iddiasıyla 1957’de Düsseldorf’ta doğan ve 1960’larda aktif olan ZERO akımını tanıtan kapsamlı bir sergiye ev sahipliği yapacak. Sergi, hareketin öncüleri Heinz Mack, Otto Piene, Günther Uecker’in eserlerinin yanında akıma ilham vermiş 20. yüzyılın en önemli sanatçılarından Yves Klein, Piero Manzoni ve Lucio Fontana’nın eserlerini bir araya getiriyor. Serginin küratörü Zero Vakfı kurucu yöneticisi Mattijs Visser.

Haberin Devamı

İstanbulda Bienal hareketi
SARAYBOSNA GÜZEL SANATLAR

AKADEMİSİ’NDEN YAPITLAR

Pera Müzesi / 3 Eylül Perşembe

Pera Müzesi, Bosna Hersek’ten Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi’ni konuk ediyor. Saraybosna Üniversitesi’nden sanat tarihçisi Prof. Aida Abadzic Hodzic’in küratörlüğünde hazırlanan ve Bosna Hersek çağdaş sanatına bir bakış sunmayı hedefleyen sergi, Saraybosna Akademisi’nden 80 sanatçının çeşitli disiplinleri ve teknikleri buluşturan 150’yi aşkın yapıtını içerecek.


BAKMADAN GEÇME!