İstanbul Kitap Fuarı'nın fenomeni genç yazarlar

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Kitap Fuarının fenomeni genç yazarlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2015 14:01

Büşra Yılmaz, Büşra Küçük ve Alya Öztanyel, Türkiye'nin birer fenomene dönüşen genç yazarları... 34. İstanbul Kitap Fuarı'nda düzenlenen imza günlerinde onların önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Yalnız genç takipçileri değil, okumayı bilmeyen küçücük kızlar bile onları görünce gözyaşlarına boğuluyor. Peki bu genç yazarlar neden bu kadar seviliyor?

Haberin Devamı

'Kötü Çocuk’un yazarı Büşra Küçük ve ‘4N1K’nin yazarı Büşra Yılmaz geçtiğimiz günlerde İstanbul Kitap Fuarı kapsamında imza günü düzenledi. Karanlık Lise serisinin yazarı, Alya Öztanyel ise 14 Kasım’da fuarda hayranlarıyla buluşacak.

İstanbul Kitap Fuarının fenomeni genç yazarlar

Alya Öztanyel, kendisini görmek için İzmir Fuarı'na gelen hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çektirirken..

BU NE SEVGİ AH BU NE IZDIRAP!

Bu imza günlerinin diğerlerinden bir farkı var. Genç yazarların imza günleri, alıştıklarınızdan biraz farklı. Hatta öyle farklı ki, yaşanan izdihamı gördüğünüzde ağzınız açık kalır.

Evet, Kitap Fuarı'nın ritüellerindendir uzun uzun imza kuyrukları, ama bu kızları One Direction üyeleri ya da Justin Bieber Türkiye’ye konser vermek için gelmiş gibi yerinde duramayan bir kitle bekliyor. (Burada; 'Justin bir Hi bile demedi' diyerek gözyaşı döken genç kızımızı hatırlayalım...)



Yaşları 5 ila 18 arasında değişen kızlar gözyaşı döküyor,  hayranı oldukları yazarı beklerken çığlıkları salonları inletiyor.

Örneğin Büşra Yılmaz’ın imza gününde öyle bir izdiham yaşandı ki; genç yazar ve hayranlarının can güvenliği için Büşra, yayınevinin standından kaçırılır gibi uzaklaştırıldı. 



İstanbul Kitap Fuarının fenomeni genç yazarlar

Büşra Yılmaz'dan imza almayı bekleyen hayranları

İstanbul Kitap Fuarının fenomeni genç yazarlar

21 yaşındaki Büşra Yılmaz...


YENİ NESİL BU ÜÇ YAZAR NEDEN ÇILGINCA SEVİLİYOR?

- Geçtiğimiz senelerde herkesin yazar olduğu ve hikâyelerini yayımlayabildiği bir yayıncılık platformu olan Wattpad yazarları dünyada büyük ilgi görmüş, bu hikâyeler sosyal medyada çok tutunca normal kitap haline getirilmişti. Wattpad, Kanada kaynaklı bir yayıncılık platformu. Üç yazarımız da Wattpad’ın ağır toplarından… Yazdıkları hikayeler ile tıpkı dünyada olduğu gibi Türkiye'de de geniş kitlelere ulaştı ve fenomen oldular. Sanal âlem, sen nelere kadirsin!

YILMAZ İLK İMZA GÜNÜ HEYECANINI BU SÖZLERLE ANLATMIŞTI

Haberin Devamı


Haberin Devamı

- 16 yaşındaki Alya ve 21 yaşındaki Büşra Küçük ve yine aynı yaştaki Büşra Yılmaz, hikâyeleriyle yaşıtlarının hislerine tercüman oldular.  Yazdıklarının yetişkinler için pek edebi değeri yok. Ama bu önemli değil... Onları farklı kılan, sadece gençlerin anlayabileceği onlara özgü bir dil ve terimleri rahatlıkla kullanmaları. 

- Genç yazarların hayal dünyalarından yansıyanlar, lise çağlarındaki gençlerin duygularına hitap etmeyi başarıyor. Ne de olsa dünyaya benzer bir pencereden bakıyorlar. Aşkın, aşk acısının, arkadaşlık ilişkilerinin ruhlarındaki yansımaları birbirine yakın.

- Hayran buluşmalarında, yetişkin yazarlar gibi “sıkıcı sıkıcı” demeçler vermek yerine onlarla bol bol selfie çektiriyorlar. 

Haberin Devamı


- Kitaplarını okuyamayan, 4-5 yaşlarındaki kızların neden ağladığını henüz çözemedik! Belki ablalarından etkilenip yazarların hayranları oldular. Kimbilir? 

BAKMADAN GEÇME!