Ä°smet Özel kimdir? Ä°smet Özel'in biyografisi

Güncelleme Tarihi:

İsmet Özel kimdir İsmet Özelin biyografisi
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 11, 2019 14:24

Şair ve yazar İsmet Özel, kalp krizi geçirdi. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, yaptığı açıklamada, 'Kalp krizi sonucu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Koroner Yoğun Bakıma kaldırılan Şair İsmet Özel’e Mevladan acil şifalar diliyorum' ifadelerine yer verdi. Peki, İsmet Özel kimdir?

Haberin Devamı

Ünlü şair ve yazar İsmet Özel kalp krizi geçirdi. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, 74 yaşındaki ünlü şairin kalp krizi geçirdiğini Twitter hesabından duyurdu.
Kınık’ın paylaşımı ardından İsmet Özel’in hayatına ilişkin bilgiler de merak konusu oldu. İşte, İsmet Özel’in hayatına dair bilgiler...

Türk şair ve yazar İsmet Özel, 19 Eylül 1944 tarihinde dünyaya geldi. Bir süre Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrenim gördükten sonra, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı’ndan mezun oldu.

8 yıl Devlet Konservatuvarı’nda Fransızca okutmanlığı yaptı. Ataol Behramoğlu'yla birlikte Halkın Dostları dergisini kurdu ve yönetti. 1963’ten itibaren şiirleri yayımlanmaya başladı. 1974’te düşünsel ve ruhsal bir değişim yaşayarak yazı hayatına İslami düşünce çerçevesinde devam etti. Uzun yıllar çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. 2005’te Türkiye Yazarlar Birliği deneme ve üstün hizmet ödülünü kazandı. 9 şiir, 22 deneme, söyleşi, mektup ve 5 çeviri kitabına imza attı.

1978 yılında kaleme aldığı Üç Mesele (Teknik, Medeniyet, Yabancılaşma) en önemli kitaplarından biridir. 2007 yılında kurulan İstiklal Marşı Derneği'nin kurucusudur. İstiklal Marşı Derneği fahri genel başkanıdır.

Haberin Devamı

Â

İsmet Özel kimdir İsmet Özelin biyografisi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!