Hollandalı Mona Lisa'ya cerrahi maske

Güncelleme Tarihi:

Hollandalı Mona Lisaya cerrahi maske
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2020 16:25

Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy’nin 2014 yılında bir duvara yaptığı "İnci Küpeli Kız’’ portresine korona virüs güncellemesi yapılarak cerrahi maske eklendi.

Haberin Devamı

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını hayatının her alanını etkilediği gibi sanatı da etkiliyor. İngiltere’de sokak duvarlarına yaptığı resimler ile ün salmış Banksy’den bu kez korona virüs temalı bir çalışma geldi.

Hollandalı Mona Lisaya cerrahi maske

Banksy, 2014 yılında İngiltere’nin Bristol şehrinde limanda bulunan bir duvara dünyaca ünlü sanat eseri ‘’İnci Küpeli Kız’’ tablosunu resmetmişti. Sanatçı, korona virüs salgını nedeni ile geçtiğimiz günlerde bu eserini güncelleyerek İnci Küpeli Kız'a, korona virüs salgınına karşı tüm dünyanın kullanmaya başladığı cerrahi maskelerden taktı.


Hollandalı Mona Lisaya cerrahi maske

Haberin Devamı

İnci Küpeli Kız tablosu 1665 yılında Hollandalı ressam Johannes Vermeer tarafından yapılmıştır. Tablo, Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan Mauritshuis'de sergilenirken, tablo aynı zamanda "Kuzeyin Mona Lisa'sı" ya da "Hollandalı Mona Lisa" olarak adlandırılır.

Hollandalı Mona Lisaya cerrahi maske

Bu arada bu ünlü tablonun hikayesi Tracey Chevalier'nin kitabına ve oradan yola çıkarak Peter Webber'in aynı adlı filmine de esin kaynağı oldu. 2000 tarihli bu filmde Vermeer'i Colin Firth oynuyordu. Scarlett Johansson da filmdeki performansıyla BAFTA dahil birçok ödüle aday gösterildi. Törenlerden eli boş dönse de bu film, mesleki kariyeri için olumlu bir adım oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!