Harper Lee'nin 55 yıl sonra gelen romanına baskı şoku

Güncelleme Tarihi:

Harper Leenin 55 yıl sonra gelen romanına baskı şoku
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2015 12:32

Yayımlanan tek romanı ‘Bülbülü Öldürmek’ ile aldığı Pulitzer Ödülü hâlâ tartışılan Amerikalı yazar Harper Lee’nin 55 yıl aradan sonra tamamlanan yeni romanı ‘Go Set A Watchman’in son sayfalarında okuyucular şoke oldu.

Haberin Devamı

Bülbülü Öldürmek’ romanının devamı niteliğinde yayınlanan Go Set a Watchman (Git Bir Bekçi Dik), 105 bin kopyadan fazla satan romanın son sayfalarında eksik paragraf ve cümleler olduğu ortaya çıktı.

BBC'nin haberine göre; Okuyucular, yayınevi Penguin Random House’a kızgınlıklarını belirtti. Olayın ardından basın açıklaması yapan yayınevi, kitabın basımı sırasında limitli sayıda kitapta böyle bir hata yaşandığını, Renguin Randon House olarak bir an önce hatalarını telafi edeceklerini öne sürdü.

Harper Leenin 55 yıl sonra gelen romanına baskı şoku

Paragrafları ve cümleleri solmuş gözüken ve okunmayan kitabın çoğu kopyasının yapılan araştırmalara göre Amazon.com’da satıldığı açıklandı. Amazon, geçtiğimiz aylarda kitabın ön sipariş rekoru kırdığını söyleyerek, şirketin tarihine geçtiğini açıklamıştı. Ön sipariş veren müşterilerden Mike Bell, “Kitabın sonuna yaklaştığımda gördüklerime inanamadım, o kadar sinirledim ki, bu kadar önemli bir eserde böylesine tarihi bir hata yapılmamalıydı” derken, okuyucuların çoğunda kitaptaki kayıp cümleler yüzünden heveslerinin söndüğü ve büyük hayal kırıklığı yaşadıkları konusunda ortak görüş hakim.

BAKMADAN GEÇME!