Güney Kore'de "Müslüm" gösterimi

Güncelleme Tarihi:

Güney Korede Müslüm gösterimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2018 17:38

26 Ekim’de vizyona girecek olan, Müslüm Gürses’i Timuçin Esen’in, Muhterem Nur’u Zerrin Tekindor’un canlandırdığı “Müslüm” filmi için Seul’de özel gösterim düzenlendi.

Haberin Devamı

5 milyon 588 bin izleyiciye ulaşan “Ayla” filminin de yapımcısı olan Mustafa Uslu, “Müslüm”le birlikte hedefi daha da büyüttü. Bin kopya ile gösterime gireceklerini açıklayan Uslu, “Hasılat rekoru kıracağımızı düşünüyorum. Bu filmden sonra yeni Müslüm fanları oluşacak. Bizim topraklarımızda bir derviş yaşamış da farkında değilmişiz çünkü. Türkiye’de rekor 7 milyonla ‘Recep İvedik’te. Biz 10 milyon izleyici bekliyoruz” dedi. Ünlü yapımcı, “Müslüm”ün çok maliyetli bir yapım olduğunu da sözlerine ekledi: “Aşağı yukarı 24 bin 300 parça kostüm var Kaza sahnesi için 3 Mercedes parçalandı. Sadece Gülhane sahnesi için 3 bin 500 figüran kullanıldı. Şarkılara da 1 milyon 800 bin lira telif ödedik.”

Güney Korede Müslüm gösterimi
Filmde Müslüm Gürses’i canlandıran Timuçin Esen, role girmekte zorlanınca Amerika’ya gitti ve Tom Cruise, Brad Pitt, Leonardo di Caprio gibi ünlülerin oyuncu koçluğunu yapan Greta Seacat’le çalıştı.

Haberin Devamı

Timuçin’in fabrika ayarıyla oynamayın

Oyucuları özenle seçtiklerini söyleyen Mustafa Uslu, Timuçin Esen’in role Amerika’da hazırlandığını belirtti: “Timuçin Esen burada çok büyük risk aldı. Bu filmden sonra olmak veya olmamak diye hayatı ikiye ayrılabilirdi. Film kötü olsa kariyeri yok olabilirdi. Ama hakkını verdi, yüreğini, kalbini koydu. İlk başta role giremedi. Ona destek olduk, Amerika’ya gönderdik. ‘La La Land’in senaryo doktorluğunu yapan, en son Tom Cruise, Brad Pitt, Leonardo di Caprio gibi ünlülerin oyuncu koçluğunu yapan Greta Seacat’le çalıştık. Greta onu çok iyi hazırladı. Timuçin Esen Amerika’dan dönerken Greta bize bir mail attı. Dedi ki ‘Gelen kişi artık Timuçin Esen değil, Müslüm Gürses. Sakın onun fabrika ayarlarıyla oynamayın. Daha agresif olabilir, size selam vermeyebilir. Hakikaten uçaktan indiği andan itibaren, film bitene kadar Timuçin o rolün içindeydi.”


ŞÜKRAN OVALI’NIN SÜTÜ KESILDi
 Filmi 44 defa fokus gruba izlettiklerini ve tepkilerine göre değişiklikler yaptıklarını söyleyen Uslu, ilginç bir olaydan da söz etti: “Beşiktaşlı Caner ve eşi Şükran Ovalı’yla filmi izleyecektik. Şükran’a ‘Fokus gruplarda izleyen annelerin sütü kesildi, istersen seyretme’ dedim. ‘Yok ben oyuncuyum, bir şey olmaz’dedi. Ertesi gün eşimi aramış, ‘Sütüm kesildi,doktora gidiyorum’ demiş. Biraz sert bir film.”

Haberin Devamı

Güney Korede Müslüm gösterimi
Güney Korede Müslüm gösterimi
Müslüm Gürses’in gençliğini Şahin Kendirci’nin canlandırdığı filmde annesi Emine Akbaş rolünde Ayça Bingöl, kardeşi Ahmet Akbaş rolünde ise Vahit Çelik var.

GÜLHANE SAHNESİ ÇOK İYİ ÇEKİLMİŞ

Müslüm”ün basın gösterimi de önceki gün Kanyon’da yapıldı. Filmi izleyenler arasında bulunan Atilla Dorsay, “Film gerçek bir hikâyeyi başarılı bir dille sinemaya yansıtıyor. Muhterem Nur ve Müslüm Gürses arasında yaşanan aşk hikâyesi güzel yansıtılmış. Özellikle unutulmaz Gülhane konseri çok iyi çekilmiş” dedi.

Güney Korede Müslüm gösterimi
Sefer Levent-Mustafa Uslu

Haberin Devamı
 

Dozunda olan kavgaya okeyim

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!