Gelirken kulise birkaç Bülent Ersoy plağı getir

Güncelleme Tarihi:

Gelirken kulise birkaç  Bülent Ersoy plağı getir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 14:40

Beş Grammy’li caz divası Dianne Reeves’le bir yandan telefonda konuşuyoruz, bir yandan da gözüm ekranda, fotoğraflarını karıştırıyorum. Aralarından bazıları Bülent Ersoy’u o kadar andırıyor ki, adını hiç duyup duymadığını soruyorum. Duymamış ama merak ediyor, kuliste plaktan dinletmemi istiyor.

Haberin Devamı

Baba şarkıcı, anne trompetçi, dayı basçı, kuzen klavyeci... Müzik dolu bir eve uyanmak harika tabii ama komşularla aranız nasıldı?

- Herkesin bir şey çaldığı ya da şarkıcı olduğu bir ailede doğmak müthiş bir şeydi. Evde sürekli müzik yapılırdı. Sadece eğlenmek için değil, bu bir yaşam biçimiydi. Komşular da bunu hiç dert etmediler.

Yarım asırlık müzik hayatınızın en eğlenceli dönemi hangisiydi? Chicago’da Clark Terry’yle mi, Los Angeles’ta Turrintine ve White’lı zamanlar mı,  yoksa New York’tan Harry Belafont’la birlikte turneye çıktığınız zamanlar mı?

- Yaşarken onlar benim hayatta en mutlu olduğum, en eğlendiğim zamanlardı. Benim en mutlu olduğum zamanlar, o anı, o an içinde bulunuduğumuz zamanı anlatır. Şu anda da hâlâ buradayım, hâlâ bu işi yapmayı seviyorum, hâlâ çok mutluyum.

Haberin Devamı

Türkiye’deki terör olayları yüzünden birçok sanatçı buradaki konserlerini iptal etti. Siz neden etmediniz?

- Bunu ekipteki arkadaşlarımla uzun uzun tartıştık. Ama Türkiye’deki atmosferi çok seviyoruz ve insanlar bizi hep çok sıcak karşıladı. Müziğin aynı zamanda umut olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden gelmeye karar verdik.

Türkiye’ye daha önce geldiniz. Kültürümüz ve müziğimiz hakkında ne biliyorsunuz?

- Ankara’ya sadece iki kez ama İstanbul’a daha çok geldim. Sokak müzisyenlerinden bile müziğin açık ve özgür olduğu ve insanlara keyif ulaştırabildiği anlaşılıyordu. Sound’lar, ritmler... Çok sevdim.

Dinlediğiniz/beğendiğiniz Türk müzisyenler var mı?

- Perküsyoncu Arto Tunç var.  Joe Zwinul ile çalıştığı zamanlarda, gençken   tanışmıştık. Çok yetenekli bir müzisyen.

Arif Mardin’le de yakınmışsınız.

- Evet, Grammy aldığım albümlerimden birinin prodüktörlüğünü o yapmıştı.

İstanbul ziyaretiniz nasıl? Şehri gezmeye vakit kalacak mı?

- Bu seferki çok kısa. Neredeyse sadece konser için gelip sonra dönüyoruz. Ama İstanbul’a başka gelişlerimde şehri dolaşmaya mutlaka zaman ayırıyorum. Zaten mutfağınızı çok seviyorum.

Türk hayranlarınızı İstanbul konserinizde neler bekliyor? Bize neler hazırladınız?

Haberin Devamı

- Son albüm ‘Beautiful Life-Güzel Hayat’tan bölümler var, üzerinde çalıştığımız yeni şeylerden olacak biraz, tabii biraz da eskiler... Bol bol da doğaçlama.

Üç yıl önceki son albümüzle beşinci Grammy ödülünüzü aldınız ama bir önceki ‘When You Know-Bildiğin Zaman’dan altı yıl sonraydı? Yeni albüm için hâlâ üç yıl daha mı beklememiz lazım?

- Yok yanlış hesaplıyorsun, ikisinin arasında tamı tamına beş yıl vardı. Bir albüm için beş yıl da o kadar uzun sayılmaz aslında. Ama yeni bir canlı kayıt yaptık. Sonbaharda onu çıkarmayı planlıyoruz.

CAZ DA ABD’NİN KLASİK MÜZİĞİ

Klasik Türk müziği için “Doğu’nun cazı” diyenler var. Bir yandan fotoğraflarınıza bakıyorum da... Bazılarında burada çok ünlü bir klasik Türk müziği şarkıcısını andırıyorsunuz. Es kaza ismini duymuş olabilir misiniz? Bülent Ersoy...

Haberin Devamı

- Mantıklı, tıpkı cazın ABD’nin klasik müziği olması gibi. Ama hayır, o ismi hiç duymadım. Merak ettim, belki kulise gelirken birkaç plağını yanında getirirsin.

CUMARTESİ GECESİ ATEŞİ

Gelirken kulise birkaç  Bülent Ersoy plağı getir

Bu akşam sen neredesin?

Mirkelam Ataşehir !F Performance’ta, Halil Sezai Eskişehir 222 Park’ta, Pink Martini Maslak Volkswagen Arena’da, Erol Evgin Bostancı GM’de, Demet Akalın Etiler Sahne İstanbul’da...

Gelirken kulise birkaç  Bülent Ersoy plağı getir

DERSAADETTE YAŞIYORSUN PEKİ BUNLARI BİLİYOR MUSUN?

Yıldız Yokuşu’nda yeni bir çorba dükkânı açıldığını... So Up’ta spor ve diyet yapanlara 46 çeşit çorba sunulduğunu...

Haberin Devamı

DJ yarışması Burn Residency’ye son başvururun yarın yapılabildiğini... Finali Ibiza’da yapılacak yarışmada bu yıl ödülünün 100 bin Euro olduğunu...

Gelirken kulise birkaç  Bülent Ersoy plağı getir

4. Levent Sanayi’deki ‘sanayi devrimi’nin bütün hızıyla sürdüğünü... Sanat merkezi Kültüral Performing Arts’ı radarınıza almanız gerektiğini...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!