Festival gibisin katılmak istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Festival gibisin katılmak istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2015 01:19

Seçim ikliminde olduğumuz şu günlerde güneşli havayı değerlendirip müzikli, piknikli bir hafta sonuyla ruh halinizi değiştirmek isterseniz size bugün ve yarın için birkaç önerimiz olacak. “Benim havamı ancak klasik müzik değiştirir” diyorsanız size de uygun bir seçenek var...

Haberin Devamı

GÜZEL BİR GÜN

Nerede: Piknik, şenlik, konser bir arada; 12’den 12’ye güzel bir gün vaat eden festival bugün ilk kez Küçükçiftlik Park’ta.
Anafikir: #GüzelBirGün
Tür: Alternatif, elektronik, indie rock, saykodelik, dünya müziği, jazzy house
Dikkat çeken performansları: Kalabrese&Rumpelorchester; Guillaume&The Coutu Dumonts; Feathered Sun&NU, Raz Ohara, Büyük Ev Ablukada, Ayyuka, İlhan Erşahin; Gaye Su Akyol...
Kimler gider: Nublu ve Mini Müzikhol müdavimleri; Cihangir ve Sıraselviler sevenler, piknikçiler, organik yaşam peşinde koşanlar, damak zevkine düşkünler, şehir merkezinden uzaklaşmak istemeyenler, hayvanseverler...
Ayrıca: Evcil hayvan girişi serbest.
Yeme içme: Teksas barbeküden Kore füzyon mutfağına; pizzadan sıkma meyve sularına; taze çikolata ve dondurmadan özel kahvelere kadar butik alternatifler sunuyor.

EKŞİ FEST

Haberin Devamı

Festival gibisin katılmak istiyorum

Nerede/nedir: Adını Ekşi Sözlük’ten alan ve ‘En İyi Özel Festival’ ödüllü etkinlik bugün beşinci kez Sarıyer Life Park’ta gerçekleşiyor.
Anafikir: #KutsalEğlenceKaynağı
Tür: Rock, alternatif, elektronik, protest, reggae
Dikkat çeken performansları: Selda Bağcan’la İsrailli rock grubu Boom Pam klasik Selda şarkılarını icra edecekler; Yüzüklerin Efendisi’nin Frodo’su Elijah Wood grubuyla sahne alacak.
Ayrıca: Fransız La Rue Ketanou’yu; Beyrutlu The Wanton Bishops ve Bandista’yı; alternatif sahnede Tribal’i ve bizim grupları; coşmak için Ses Beats, DJ Fitz, Dub Inc., Che Sudaka ve tabii Carmen Souza’yı kaçırmayın.
Kimler gider: Ekşi Sözlük yazarları, Ekşi Sözlük okurları, Sarıyer’i uzak bulmayanlar, Selda Bağcan’ı özleyenler..
Stant: Farklı görüşlerden birçok sivil toplum kuruluşu.

HARVEST FESTiVAL

Festival gibisin katılmak istiyorum

Nerede/nedir: 1975’ten beri İstanbul’a hizmet veren Küçükçiftlik Park’ın 40. yıl projesi. Yarın ilk kez gerçekleşecek festivalde Türkiye’ye ilk kez gelen gruplar yer alıyor.
Anafikir: #KÇPdeHasatVakti etiketini paylaşanlar sahne önüne geçiş ve sanatçılarla tanışma fırsatı yakalayabilecek.
Tür: Brit rock, indie, saykodelik, reggae, soul...
Dikkat çeken performansları: Mercury Ödüllü, İki Brit Ödülü adayı Alt J; Danimarkalı Mew, Yasin’in Hey Douglas projesi, Sattas...
Kimler gider: Müzikal kâşifler, plak tutkunları, Küçükçiftlik Park ve şehir merkezi sevenler...
Stant/atölye: Bahçeden ya da balkondan beslenmek isteyenler için Permakültür; gitar yapımı, doğal tedavi yöntemleri, evde sabun yapımı gibi atölyelerin yanı sıra ekolojik gıda, plak, takı, giyim, kahve satışı için stantlar olacak.

Haberin Devamı

İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ

** 29 Haziran’a kadar sürecek olan 43. İstanbul Müzik Festivali yarın açılış yapıyor.
** Şef ve virtüoz Hasan Niyazi Tura’dan özel olarak sipariş edilen ‘Çanakkale Savaşı Üzerine Senfonik Şiir’ adlı eserin dünya prömiyeri de, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda saat 19.00’daki açılışta yapılacak.
** Şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni’yi izlemek için bir diğer sebep de 18 yaşındaki dâhi piyanist Can Çakmur.
** Anafikir: #KültürelManzaralar
** Festivalde; Lozan ve Franz Liszt Oda Orkestraları; Kremerata Baltica ve Berlin Filarmoni’nin 12 çellistini de kapsayan 600’e yakın yerli ve yabancı sanatçı ağırlanacak. Bu yıl 2 özel performansıyla festivalin yerleşik orkestrası; Kammerphilharmonie Bremen.
** Ayrıca; farklı mekânlarda gerçekleşecek olan ‘Fazıl Say ile Mozart Maratonu’na dikkat!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!