Düşük bütçesiyle şaşırtan en iyi 7 film

Güncelleme Tarihi:

Düşük bütçesiyle şaşırtan en iyi 7 film
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 10:26

Sinema dünyasında dudak uçuklatan bütçelerle çekilen filmler olduğu gibi, düşük bütçelerle beklentilerin fazlasıyla üzerine çıkan filmler de yer alıyor. Sizler için düşük bütçelerle çekilmiş en iyi 7 filmi bir araya getirdik.

Haberin Devamı

Sinemalarda izlediğimiz çoğu film; oyuncu kadrosu, yönetmeni, konusu gibi detaylarıyla ön plana çıksa da filmin çekilmesi için ayrılan dev bütçe ile de adından söz ettiriyor. Kimi film devasa bütçelerle çekilip yere çakılırken kimi rekor üstüne rekor kırıyor. Yüksek bütçeli başarılı filmler olduğu gibi, düşük bütçesi ve başarısıyla adından söz ettiren filmler de mevcut. Bu filmlere göz atmaya ne dersiniz? Düşük bütçeyle çekilmiş en iyi 7 film.

1. ANOTHER EARTH - 2011

Düşük bütçesiyle şaşırtan en iyi 7 film

Bütçe: 150.000$

Gişe: 1.800.000

Bugüne kadar karşılaştığımız bilim-kurgu filmleri genellikle bütçesiyle dudak uçuklatan filmler olmuştur. Maddi imkanların fazla olmasının çok daha avantajlı olduğu bir gerçek, fakat izlenilesi bir bilim-kurgu için iyi bir hayal gücü de olması gerekli. Britt Marling ve Mike Cahill'in ortaya çıkardıkları "Earth 2" adı verilen Dünya'nın replikası bir gezegenin güneş sistemi içerisinde ortaya çıkmasını ve iki insanın bu olay sonucu kesişen hayatlarını konu alıyordu.

2. ONCE - 2007

Haberin Devamı

Düşük bütçesiyle şaşırtan en iyi 7 film

Bütçe: 150.000$

Gişe: 20.700.000$

John Carney'nin yazıp yönettiği film 17 günde çekilmiş ve sadece iki dijital el kamerası kullanılmış. Yönetmen filmin başrollerinde yer alan müzisyen Glen Hansard ve Markéta Irgolova'ya ödeme olarak kendi maaşını vermiş. Filmin gişesinin iyi olması şartıyla paranın büyük bir bölümünü ekibe vereceğinin sözünü de vermiş.

3. SUPER SIZE ME - 2004

Düşük bütçesiyle şaşırtan en iyi 7 film

Bütçe: 65.000$

Gişe: 20.600.000$

Morgan Spurlock tarafından hayata geçirilen belgesel, McDonalds'a önemli değişiklikler yaptırtan belgesel oldu. Bir ay boyunca tüm besin ihtiyaçlarını McDonalds'tan karşılayarak aşırı fast-food tüketiminin insan üzerindeki etkisinin irdeleyen Spurdock, tüm yaşadıklarını her gün videoya alarak Super Size Me belgeselini oluşturmuş. Spurdock'un eski sağlığını geri kazanması ise 13 ayı bulmuş. 

4. Pİ - 1998

Haberin Devamı

Düşük bütçesiyle şaşırtan en iyi 7 film

Bütçe: 60.000$

Gişe: $3.220.000

Black Swan, Requiem for a Dream gibi filmleri çeken Darren Aronofksy'nin ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi Pi bütçesi ve gişesiyle dudak uçuklatan en önemli filmlerden. Yönetmenin yakınlarından topladığı paralarla çektiği film, tarzı ve barındırdığı felsefi derinliği ile izleyicilerin dikkatini çeken yapım olmuştu.

5. PARANORMAL ACTIVITY - 2007

Düşük bütçesiyle şaşırtan en iyi 7 film

Bütçe: 15.000$

Gişe: 193.350.000$

Ne Hollywood'un en önemli isimleri, ne de kariyerli yönetmeni olan Paranormal Activity, bütçesi ve gişesiyle en çok şaşırtan film olmuştu. Oren Peli'nin ilk filmi olma özelliğini taşıyan Paranormal Activity, yönetmenin evinde ve tek bir dijital kamera ile çekildi. 

6. FOLLOWING - 1998

Haberin Devamı

Düşük bütçesiyle şaşırtan en iyi 7 film

Bütçe: 6.000$

Gişe: 48.000$

Batman serisi, Memento, Interstellar gibi filmlerle beyaz perdenin adından en çok söz ettiren isimlerinden olan Christopher Nolan, 6.000$ bütçe ile çektiği film ile ne denli büyük bir yönetmen olduğunu kanıtlıyor. Nolan'ın yazıp yönettiği film aynı zamanda ilk yönetmenlik denemesi de oluyor. 

7. TARNATION - 2004

Düşük bütçesiyle şaşırtan en iyi 7 film

Bütçe: 218$

Gişe: 592.000$

Listede yer alan en düşük bütçeli filmlerin en iyilerinden birisi de Tarnation. Akıl hastası bir anne ile çocuğunun ilişkisini anlatan belgeselde; Super 8 kamera görüntüleri, VHS kaset ve fotoğraflardan yararlanılmış. Görüntülerin kurgulanması için de Apple'ın video düzenleme programı iMovie kullanılmış.

 

Haberin Devamı

sinemajor.com Tarafından hazırlanmıştır. 

BAKMADAN GEÇME!