Dünya starları ArtInternational'da

Güncelleme Tarihi:

Dünya starları ArtInternationalda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2015 12:37

Modern ve çağdaş sanatın ikonlarını İstanbul’a getiren ArtInternational, 4-6 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. İspanya’dan Çin’e, İtalya’dan Bulgaristan’a, 27 ülkeden 87 galeri ve 400’den fazla sanatçının katılacağı fuar Türk ve dünya sanatının zirve isimlerini de bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

12.00 – 20.00 saatleri arasında sanatseverlerin ziyaretlerine açık olacak fuarın biletleri tam 30 TL, 2 günlük tam 45 TL, 2 günlük öğrenci 15 TL. Biletler Biletix’ten ya da Haliç Kongre Merkezi’nde bulunan gişelerden alınabilir.

TUHAF YARATIKLARIN YARATICISI
2011’de ARTER’de açılan “Beni Bağrına Bas” sergisiyle büyük ilgi gören Patricia Piccinini, fuara bu yıl “Boot Flower” ve “Metaflora” (Twin Rivers Mouth) adlı heykelleriyle katılıyor. 20. yüzyılın en önemli hiperrealist ve heykel sanatçılarından biri olarak sayılan Piccinini, tuhaflık sınırlarını zorlayan yaratıklarıyla şaşırtan ve büyüleyen bir isim. Piccinini’nin son eserlerini Hosfelt Gallery’nin standında gördüğünüzde şaşırmak serbest.

DEVRİM TABLOSUNA DİKKATLE BAKIN
Sanat dünyasında “Görünmez Adam” olarak tanınan Çinli sanatçı Liu Bolin fuara bu yıl da Galerie Paris-Beijing ile katılıyor. Telefon kulübesinden süpermarkete, Çin Seddi’nden Olimpiyat Stadı’nın bir parçası olmaya varan performanslarıyla tanınan sanatçı, seçtiği bir fonla aynı desene boyayarak kendini “yok ediyor”. Fuardaki, tüm dünyada Fransız Devrimi’nin simgesi kabul edilen ve Fransız resim sanatının başyapıtlarından biri sayılan Eugene Delacroix imzalı “Liberty Leading the People/Halka Yol Gösteren Özgürlük” adlı tablosuna dikkatli bakmanızda fayda var.

Dünya starları ArtInternationalda

Haberin Devamı

İLK KEZ GÖRECEKSİNİZ
Türkiyeli galerilerin bu yılki sürprizleri arasında, sanatçılarının son çalışmalarıni ilk kez fuarda sergilemeleri. Galeri Zilberman’dan Azade Köker, Guido Casaretto, Walid Siti ve Alpin Arda Bağcık’ın; Galerist’ten Şakir Gökçebağ, Seza Paker, Rasim Aksan ve Ali Emir Tapan; Pi Artworks’ten Yeşim Akdeniz, Volkan Aslan, Nancy Atakan, Horasan, Nejat Satı, Gülay Semercioğlu, Mehmet Ali Uysal ve Paul Schwer’in; Pilot Galeri’den Murat Şahinler ve Elmas Deniz’in; Rampa’dan Erinç Seymen, Nilbar Güreş, Selma Gürbüz, Servet Koçyiğit ve Ahmet Oran’ın; x-ist’ten Burcu Perçin, Burçin Başar, Ali Elmacı, Ansen ve Serkan Adın’ın ve Sanatorium’dan Erol Eskici’nin yeni işleri ilk kez görülebilecek. Fuarın bu yılki yeni galerileri Öktem & Aykut, Elif Boyner ve Lara Ögel’in yeni projeleriyle katılırken, The Empire Project de usta sanatçı Mehmet Güleryüz’ün son çalışmalarına yer verecek.

Dünya starları ArtInternationalda

Haberin Devamı

TANER CEYLAN’IN ALTIN ÇAĞI
Geçen yılın en çok ilgi gören galerilerinden Paul Kasmin Gallery, hiper gerçekçi resimleriyle dünyaca tanınan sanatçı Taner Ceylan’ın “Golden Age/Altın Çağ” serisinden son çalışması Satyr II’ye yer veriyor. Taner Ceylan’ın 2013 yılından beri devam ettiği, ucu çok açık, sonsuz bir öyküye açılan serisi “Golden Age/Altın Çağ”ın son işlerinden olan Satyr II, Yunan mitolojisindeki yeniden doğuş ve ikililik kavramlarını karşı karşıya getiriyor. Ceylan’ın tuval üzerine yağlıboya çalıştığı Satyr II, geçtiğimiz aylarda Frieze New York Fuarı’nda izleyici karşısına çıkan Satyr I’in devamı niteliğini de taşıyor. Paul Kasmin Gallery standında Taner Ceylan ile birlikte soyut dışavurumculuğun en önemli isimlerinden Chaim Soutine ve eserleri Smithsonian American Art Museum, Whitney Museum of American Art gibi önemli koleksiyonlara girmiş, özellikle suluboya resimleri ile bilinen Walton Ford da yer alıyor

Dünya starları ArtInternationalda

Haberin Devamı

ŞÖHRETLER KARMASI
İngiltere’nin en köklü galerilerinden Andipa standında Banksy’den David Hockney’e, Andy Warhol’dan Grayson Perry’e dünyaca ünlü pek çok sanatçının işini bir arada görme şansı bulabilirsiniz. İlham verici çizgileri ve heykelleriyle büyüleyen Fabien Merelle (Edouard Malingue Gallery), 1988 Turner Prize ödüllü İngiliz heykeltıraş Tony Cragg (Galleri Andersson/Sandström), güncel sanatın en kışkırtıcı isimlerinden Jan Fabre (Mario Mauroner Contemporary Art), eserleri Smithsonian American Art Museum, Whitney Museum of American Art gibi önemli koleksiyonlara girmiş, özellikle suluboya resimleri ile bilinen Walton Ford (Paul Kasmin Gallery), 60’lardan bugüne gerek kişisel, gerek kolektif işleriyle Amerikan modern sanatını derinden etkilemiş Claude ve Francois-Xavier Lalanne’nin (Paul Kasmin Gallery) eserlerini de fuarda aynı mekanda görmek büyük fırsat.

Dünya starları ArtInternationalda

Haberin Devamı

VİDEO TUTKUNLARI İÇİN “HARABELER VE YARALAR”
Başak Şenova küratörlüğünde hazırlanan “Sahnedeki Videolar” bölümünde “Harabeler ve Yaralar” temasıyla kişisel hikâyelerin, anıların ve hayallerin saklı yol haritalarının izini süren işler izleyiciyle buluşuyor. Üç bölümden oluşan bu seçkide Javier Pérez, Payam Mofidi, Levi van Veluw, Claudia Larcher, Hacer Kıroğlu, Juan Pablo Ordúñez / MawatreS., Amparo Sard, Oliver Ressler, Karen Mirza & Brad Butler, Maria Friberg, Joanna Rajkowska ve Aglaia Konrad’ın videoları yer alıyor.

Dünya starları ArtInternationalda


Dünya starları ArtInternationalda

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!