Damla Sönmez Altın Küre peşinde

Güncelleme Tarihi:

Damla Sönmez Altın Küre peşinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2019 08:00

Bugüne dek pek çok festivalde ödül kazanan Damla Sönmez, şimdi de gözünü Altın Küre’ye dikti. Genç oyuncunun başrolünde yer aldığı iki ayrı film, 77. Altın Küre Ödülleri’nde ‘en iyi yabancı film’ kategorisinde yarışmak için aday oldu.

Haberin Devamı

DAMLA Sönmez’in başrolünde yer aldığı iki film, 5 Ocak 2020’de 77’ncisi düzenlenecek Altın Küre Ödülleri’nin (Golden Globe Awards) ‘en iyi yabancı film’ kategorisinde yarışmak için aday oldu. “I Am You” ve “Sibel”, jüri değerlendirmesi sonucunda kategoriye seçilmeleri halinde Altın Küre’ye aday olacak. 77. Altın Küre Ödülleri’nin tüm adayları, 9 Aralık’ta açıklanacak.

‘SİBEL’LE ÖDÜL ALMIŞTI

Bugüne dek birçok festivalde ödül kazanan Damla Sönmez, yönetmen koltuğunda Amerikalı Sonia Nassery Cole’un oturduğu “I Am You” filminde kızının özgür yaşaması için mücadele veren bir doktoru canlandırıyor. Başarılı oyuncu, “Sibel”de ise dilsiz bir genç kız rolünde. Sönmez, “Sibel”deki performansıyla bu yıl 45’incisi düzenlenen Seattle Uluslararası Film Festivali’nde ‘en iyi kadın oyuncu’ ödülünü almıştı. 

Haberin Devamı

Damla Sönmez Altın Küre peşinde

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!