Christopher Nolan 2. Dünya Savaşı’nın hikayesini çekiyor

Güncelleme Tarihi:

Christopher Nolan 2. Dünya Savaşı’nın hikayesini çekiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 10:30

Sinemanın tartışmasız en önemli yönetmenlerinden biri olan Christopher Nolan en son Yıldızlararası (Interstellar) ile izleyicilerin gönlünü çalmıştı. Yönetmen şimdi de 2. Dünya Savaşı’nın kaderini belirleyen Dunkerque Tahliyesi’ni ele alıyor. Dunkirk filminden yeni detaylar ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Çekmiş olduğu Batman serisi, Başlangıç (Inception), Prestij (The Prestige) ve Oscar Ödüllü Yıldızlararası (Interstellar) gibi filmlerle sinemanın en önemli yönetmenlerinden olduğunu defalarca ispatlayan Christopher Nolan bu kez, 2. Dünya Savaşı'nı beyaz perdeye aktaracak. Yönetmen film ile ilgili tüm hazırlıkları sürdürürken yeni  yeni detaylar da su yüzüne çıkmaya başladı.  

DUNKERQUE TAHLİYESİ FİLM OLUYOR

İlk detayların belli olduğu film; 2. Dünya Savaşı’nın kaderi olaylarından biri olan Dunkerque Tahliyesi, diğer adıyla Dinamo Operasyonu hikayesi etrafında dönüyor. Yönetmenin çektiği filmleri takip eden sinemaseverleri heyecanlandıran Dunkirk’in oyuncu kadrosu da netleşmeye başladı. Filmin ana karakterini canlandıracak olan isim hala gizemini korusa da filmde Mark Rylance, Kenneth Baragh ve Tom Hardy gibi isimlerin yer alacağı kesinleşmişti. Filmin müzikleri ise Nolan’ın yıllarca birlikte çalıştığı Hans Zimmer’a emanet edilmişti. Yeni gelen haberlere göre filmin kadrosuna “Him” adlı mini dizi ile adından söz ettiren Fionn Whitehead de dahil oldu.

Haberin Devamı

Christopher Nolan 2. Dünya Savaşı’nın hikayesini çekiyor

FİLMDE GERÇEK SAVAŞ GEMİSİ KULLANILACAK

Çekmiş olduğu filmlerde gerçekliği ön planda tutarak sinemaseverlerin beğenisini kazanan Christopher Nolan, filmin çekimlerinde French T-47 Class Destroyer adlı gerçek bir savaş gemisi kullanacak. Teknolojinin nimetlerini sonuna kadar kullanıp, efektlerle dolu bir film çekmek yerine gerçek bir savaş gemisi kullanması, Nolan’ın filmi ne kadar ciddiye aldığını gözler önüne seriyor.

DUNKİRK 21 TEMMUZ 2017’DE VİZYONDA

2017’de vizyona girecek olan film hikayesini; Alman ordusu tarafından Fransa’nın Dunkerque kıyılarında 400 bin İngiliz askerinin sıkışması ve 338 bin askerin 26 Mayıs 1940 – 4 Haziran 1940 tarihleri arasındaki tahliyesinden alıyor. Çekimlerine Mayıs ayında başlanacak olan Dunkirk’in yapımcılığını Nolan’ın eşi Emma Thomas üstleniyor.

 

Haberin Devamı

sinemajor.com Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!