Charlie Parker anılıyor

Güncelleme Tarihi:

Charlie Parker anılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 14:56

5. yılına giren Caz Ağacı'nın ilk ismi Charlie Parker, Türkiye'nin değerli caz müzisyenleri yarın akşam Salon İKSV'de anılıyor.

Haberin Devamı

Bu yıl "saksafon efsaneleri"ni andığımız Caz Ağacı 2015'e 21 Mart Cumartesi Stan Getz ve 30 Nisan Uluslararası Caz Günü'nde John Coltrane ile devam edeceğiz.
Gecelerde katılımcılar Vedat Özdemiroğlu'nun sunumuyla, andığımız isimlerin sadece unutulmaz eserlerini değil bu isimlerin unutulmaz hikayelerini de dinleyecekler.

"CAZ AĞACI" SAKSOFON EFSANELERİ: STAN GETZ

Charlie Parker anılıyor


"Şarkı söyleyen bir enstruman istiyorsanız, saksofonu seçin. En iyi haliyle, saksofon insan sesine çok yakındır." - Stan Getz

Garanti Caz Yeşili ile Caz Ağacı, Salon İKSV’de efsaneleri anmaya devam ediyor.

Gelmiş geçmiş en iyi tenor saksofoncularından biri addelilen Stan Getz, sıcak ve lirik tonundan dolayı, 'The Sound', yani 'Ses' olarak bilinirdi. 1940'ların sonlarında ünlenen Getz, 'bebop' ve 'cool jazz' türlerinde hünerini göstermiş, fakat en çok 'bossa nova'yı popülarize etmesiyle caz tarihinde yerini almıştır.

Haberin Devamı

Charlie Parker anılıyor

Bu yıl Garanti Caz Yeşili kapsamında "Caz Ağacı" 5. yılını 21 Mart'ta Stan Getz'i Salon İKSV'de anarak kutlamaya devam ediyor. Vokallerde Sibel Köse, Ülkü Aybala Sunat ve Evrim Özşuca, saksofonlarda Meriç Demirkol ve Tamer Temel'e, piyanoda Kürşad Deniz, basta Volkan Hürsever ve davulda Ferit Odman eşlik edecek. Gecenin sunumunu ise ünlü tiyatro sanatçısı ve oyuncu Funda Eryiğit yapacak.

Giriş ücreti: Öğrenci 28,50 TL Tam 38,50 TL
Başlama saati: 22:30


GARANTİ CAZ YEŞİLİ İLE ULUSLARARASI CAZ GÜNÜNDE COLTRANE'İ ANIYORUZ!

Charlie Parker anılıyor

"Dürüst olduğun sürece ayakkabı bağıyla bile müzik yaparsın." - John Coltrane

John Coltrane, nam-ı diğer "Trane", "bebop" ve "hardbop" türlerinde tenor, soprano ve alto saksofonuyla dehasını göstermiş, "modal jazz"ın öncüsü olmuştur. Daha sonra "free jazz"in de en önemli isimlerinden biri olan Coltrane, müziğinde gitgide daha spiritüel bir yol bularak, Afrika Ortodoks Kilisesi tarafından Aziz ilan edilmiş ve bir Pulitzer ödülüne laik görülmüştür.

Haberin Devamı

Garanti Caz Yeşili sponsorluğunda, Caz Ağacı'nın "Saksofon Efsaneleri" serisinin sonuncusu olarak, Coltrane gecesi 30 Nisan Dünya Caz Günü'nde, Salon İKSV'de caz severlerle buluşacak. Ülkemizin nadide caz müzisyenlerinden oluşan ekip, vokallerde Başak Yavuz, Ceyda Özbaşarel ve Çağıl Kaya, saksofonlarda Yahya Dai ve Serhan Erkol, piyanoda Adem Gülşen, kontrbasta Baran Say ve davulda Erdem Göymen, Coltrane'in en güzel şarkılarıyla sizlere eşsiz bir gece yaşatacak.

Vedat Özdemiroğlu'nun stand-up sunumuyla bütünleşecak Dünya Caz Günü'nü birlikte kutlayalım!

Giriş ücreti: Öğrenci 28,50 TL Tam 38,50 TL
Başlama saati: 22:30

BAKMADAN GEÇME!