‘Büyük prens’le dünya turu: Prince

Güncelleme Tarihi:

‘Büyük prens’le dünya turu: Prince
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2016 11:54

O gezegenimizden gittiğinden beri pek çok Prince albümü yayımlandı, yayımlanıyor... ‘The Many Faces of Prince’ aradan sıyrılıyor. Bu albüm, onu kolay ve kısa yoldan tanımak için eşsiz bir fırsat.

Haberin Devamı

Çok vakitsiz kaybettik Prince’i. Müzik dünyamızın bu çok yaratıcı ve yetenekli müzisyeni yapacağı çok şey, yazacağı çok şarkı varken ayrıldı aramızdan.
Geçen nisan ayıydı bu. O günden beri de onlarca Prince albümü verildi piyasaya. Çoğu konser ya da performans kayıtlarından oluşmaktaydı ve büyük ihtimalle, yaşarken yayımlanması için izin vermediği albümlerdi. Telif konusunda sorun çıkarmayan vârislere sahipmiş ki konser kayıtlarının hem video hem de audio versiyonları, başta Amazon olmak üzere dört bir yanı doldurdu.

 

‘Büyük prens’le dünya turu: Prince



Büyük bir kısmının kayıtları ya kötü ya da vasattı bu telaşla piyasaya sürülmüş albümlerin. Ama firmalar sanatçının vakitsiz gidişi için başkaca bir hazırlık yapmadıkları için kapışıldılar. Daha önce, muhtelif zamanlarda çıkmış ‘best of’ ya da benzeri toplamalar da yeniden listelere döndü.

Bu albümlerin içinden, ‘The Many Faces of Prince’ adlı üç disklik paket, hem içeriği hem de renkliliği nedeniyle öne çıktı. Prince’in hakkı olan daha renkli, daha fazla diskli bir paket yapılana kadar, ihtiyaçları karşılayabilecek, hatta daha fazlasını başarabilecek bir derleme bu.

 

Haberin Devamı



BU ALBÜME SAHİP OLMAK GEREK

‘Büyük prens’le dünya turu: Prince



Prince’in ilk dönemleriyle, 94 East adlı grupla yaptığı şarkılarla açılıyor yeni albüm. ‘94 East feat. Prince’ adlı ilk diskin tamamı, ekibin ‘Just Another Sucker’ adlı albümlerinden seçilmiş şarkılardan oluşuyor. Her bir şarkı, Prince’in daha sonra yapabileceklerini gösteren işaret fişeği niteliğinde. “Ama yalnız, ama başka müzisyenlerle birlikte, müzik dünyasını birbirine katacağım” der gibi. Sonraları katıyor da; müziğin ritmini ve yapısını, hatta ruhunu tamamıyla değiştiriyor.

 

Haberin Devamı

‘Büyük prens’le dünya turu: Prince


‘His Songs&Friends’ adlı ikinci diskse, büyük oranda 2000’de yapılmış ‘A Tribute To Princeteki şarkılardan toparlanmış. Bu albümde, Heaven 17 (‘Sign O’The Times’) ve Dead Or Alive (‘Pop Life’) gibi new wave’in önde gelen isimleri dahil, çok sayıda mühim isim saygılarını sunmuştu prensimize.
Muhtelif zamanlarda ve o hayattayken seslendirilmiş başka şarkılar da eklenmiş bu diske; Prince’in desteğini her zaman görmüş Sheila E (‘The Glamorous Life’), ‘Art Of Noise’ ile harikalar yaratmış Tom Jones (‘Kiss’) ve Prince’in desteğiyle dünya çapında bir hit’e imza atmış Chaka Khan (‘I Feel For You’), bunların arasından öne çıkanlar.
‘The Roots And Legacy’ adlı üçüncü ve son diskse, Prince’in etkilendiği, izlerini sürdüğü Sly&The Family Stone, The Temptations, Lee Dorsey gibi devlerin şarkılarına ayrılmış.

Prince’i geniş çapta olmasa da, kolay ve kısa yoldan tanımak için eşsiz bir fırsatThe Many Faces of Prince’. Bizim plakçıların hangi albümü getirip getirmeyecekleri pek belli olmuyor. Ama ne fark eder, internet ellerimizin altında artık; biraz çaba harcayıp bu albüme sahip olmak gerek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!