Bu sese kulak ver

Güncelleme Tarihi:

Bu sese kulak ver
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 11:09

Tüm dünyadan müziğe yön veren isimler tarafından oluşturulan özel içeriğiyle yayın yapan, yeni keşifler yapmak isteyen ya da takip ettiği müzik janrlarında derinleşmek isteyenlere pek çok alternatif sunan Red Bull Music Academy (RBMA) Radio 11-20 Kasım 2016 tarihleri arasında Pera’nın proje alanı Pera 64’te geçici bir radyo istasyonu kuracak. Dijital olarak tüm dünyaya yayın yapacak olan RBMA Radio Istanbul, 10 günde 70 sanatçı, 60 radyo programı, 6 paralel etkinlik ve 8 canlı stüdyo performansına sahne olacak ve yayınları www.rbmaradio.com/istanbul adresinden dinlenebilecek. Bu özel radyonun atmosferini koklamak isteyenler ise Şişhane’deki Pera 64’e uğrayabilecek.

Haberin Devamı

Red Bull Music Academy tarafından hayata geçirilen, Los Angeles, New York, Berlin ve Detroit gibi dünyanın pek çok prestijli şehrinde, belli dönemlerde uluslararası yayın yapan ‘RBMA Radio’ İstanbul’a taşınıyor.

Red Bull Music Academy’nin radyo iceriklerinin programlama sürecinde Türkiye kültür sanat ve bağımsız müzik sahnesinin önemli oluşumlarından Bant Mag ile güçlerini birleştirdiği RBMA Radio İstanbul, 11-20 Kasım 2016 tarihleri arasında Pera 64’te hayata geçecek. Proje 10 gün boyunca 70 sanatçı, 60 canlı yayın, 6 paralel etkinlik ve 8 canlı stüdyo performansına sahne olacak. RBMA Radio Istanbul’da sanatçı röportajları, tematik programlar, özel çalma listeleri, projeye konuk olacak yabancı sanatçıların programları ve canlı performans kayıtları müzik severlerin beğenisine sunulacak.

Haberin Devamı

Bu sese kulak ver

GÖKÇEN KAYNATAN EFSANELER KUŞAĞI’NDA

RBMA Radio İstanbul’un programı şehrin müzik endüstrisine dokunan tüm unsur ve sanatçılar gözetilerek yapılan bir seçkiyle oluşturuldu. İlk sekiz gün boyunca saat 16.00-17.00 arasında; elektronik müzik alanında Türkiye’de ilk kez üretim yapan usta isimlerden Gökçen Kaynatan, Yeni Türkü, Zafer Dilek, Seyyal Taner, Okay Temiz, Cahit Berkay ve Murat Özkent gibi Türk müziğine uzun yıllar emek veren isimlerin yer bulacağı Efsaneler Kuşağı, Türk pop müziğiyle ilgili yazdığı kitaplar ve yazılarla tanınan uzman isim Murat Meriç’in sunumuyla dinleyicilere ulaşacak.

MİRKELAM’DAN İNSANLAR’A HER JANRDA MÜZİSYEN RADYO’DA OLACAK

10 günlük program kapsamında radyo stüdyosuna Mirkelam, Ayşegül Aldinç ve Yasemin Mori gibi başarılı isimler konuk olurken, İnsanlar, Can Güngör, 90BPM, Korhan Futacı Gaye Su Akyol, Ceylan Ertem, Palmiyeler ve Baba Zula gibi sevilen isimler ise stüdyoda, radyo üzerinden dinleyicilerle buluşacak ve canlı performanslar sergileyecek. Her türden iyi müziği yaymak mottosuyla yola çıkan RBMA Radio Istanbul’da İnsanlar, Adamlar ve Hayvanlar Alemi gibi alternatif müzik grupları da kendine yer bulacak.

Haberin Devamı

3 ŞEHİR 8 ETKİNLİK

RBMA Radio Istanbul yan etkinlik olarak 3 farklı şehirde 8 etkinlik gerçekleştirecek. 28 Ekim’de DJ No Frost ile Kornel Kovacs ve Kaan Düzarat İzmir’de 1888’de müzikseverlerle buluşurken, Kovacs ve Düzarat 29 Ekim’de bu kez DJ Cem Vegas'ın açılısıyla Ankara Kite’da sahnede olacaklar. Bu şehirlere yapılan ziyaretler sırasında da İzmir ve Ankara’nın müzik sahnelerine dair hazırlanacak radyo programları da RBMA Radio İstanbul sırasında Kaan Düzarat prodüktörlüğünde dinleyiciyle buluşacak.

RBMA Radio İstanbul'un İstanbul’daki etkinlikleri ise radyonun yayına başladığı 11 Kasım Cuma günü Babylon’daki acılıs Partisi ile start alacak. Partide Motor City Drum Ensemble, Young Marco ve Ahu muhteşem bir dans gecesi yaşatacak.

Haberin Devamı

EL HAMRA SİNEMASI VE KIRIM KİLİSE’SİNDE MÜZİK ZAMANI

İstanbul’da düzenlenecek olan diğer etkinlikler ise müzik severlere hem mekân hem de sahne alan isimler bakımından oldukça farklı bir atmosfer ve geniş bir yelpaze vadediyor. 17 Kasım saat 19.00- 21.00 arasında öncü usta Gökçen Kaynatan, Gökçen Kaynatan ve Elektronikleri projesinden daha önce hiç çalınmamış kayıtları ile dinleyiciyle, İngilizlerin Kırım Savaşı'nın ardından bu olayın anısına yaptırdıkları, Beyoğlu’nda yer Kırım Kilisesi’nde buluşacak.

Bu etkinliğin hemen ardından yine aynı gün, saat 21.00- 00.30 arasında özgün biçimini koruyan en eski İstanbul Tiyatrosu olma özelliğini taşıyan El Hamra Sineması’nda alternatif müziğin başarılı isimlerinden Ah! Kosmos, RBMA Radio İstanbul kapsamında lansmanı yapılacak, Can Şişman ve Deniz Kader ortaklığıyla gerçekleşen, gerçek zamanlı işitsel ve görsel performanslardan oluşan NOS Visuals özel bir proje ile sahnede olacak

Haberin Devamı

Bu özel performansın ardından yine audio visual temelli etkileyici sahne performansı ile, Fuck Buttons grubunun kurucularından İngiliz prodüktör Benjamin John Power’ın solo projesi Blanck Mass sahnede olacak.. Radyo’nun kapanış partisi ise yayınlar sonlanmadan bir gün önce 19 Kasım’da saat 23:00- 02.00 arasında İrlandalı elektronik müzik prodüktörü Mano Le Tough ve Tufan Demir performanslarıyla Indigo’da gerçekleşecek.

Proje, Avrupa yakasının yanı sıra 2 özel etkinlikle 12-13 Kasım hafta sonu Anadolu Yakasına da uzanacak.12 Kasım tarihinde son dönemde yerel sahneden çıkan en özel projelerden olan Berke Can Özcan projesi Big Beats Big Times / Full Moon Theory Live Band performansı, Kadıköy’ün yeni mekânı Bina’nın Bant Mag ekibi tarafından içeriği şekillendirilecek ‘’Bant Mag Havuz’’ alanında gerçekleşecek.

Haberin Devamı

13 Kasım Pazar günü ise Kadıköy’ün eskilerinden Arkaoda’da yerli sahnenin underground müzik oluşumu Blacktrick’ten 2016 RBMA Montreal katılımcısı İskeletor ve Bawer’in ev sahipliğinde, Brainfeeder’dan çıkan yeni albümü ‘Fool’ ile cok iyi eleştiriler alan Jameszoo konuk olacak.

Performanslar etkinliklerin ardından www.rbmaradio.com/istanbul  adresinden dinlenebilir olacak.

RBMA Radio Hakkında

Farklı tarzlardan müziklere yayın programında yer veren Red Bull Music Academy Radio, 102 ülkeden çeşitli müzisyenler, müzik yazarları, DJ’ler ve RBMA mezunlarının program yaptığı, dünyaca ünlü festivaller ve klüplerden alınmış performans kayıtlarının da yer aldığı bir radyo istasyonu. “Aradığınızın henüz farkında olmadığınız müzikleri sunma” vaadiyle sizi yeni sesleri keşfetmeye davet eden Red Bull Music Academy Radio, şimdiye dek Berlin, New York, Detroit ve Londra gibi şehirlerde pop-up stüdyolar kurdu ve bu şehirlerin müzik kültürünü derinlemesine bir şekilde masaya yatırdı. Red Bull Music Acadmey Radio’nun bir sonraki durağı, büyük bir titizlikle hazırlanmış programıyla, İstanbul!

Red Bull Music Academy Hakkında

1998’den bu yana dünyanın farklı şehirlerini müzikle buluşturan Red Bull Music Academy (RBMA), ikişer haftalık iki dönem boyunca farklı coğrafyalardan en iyi ritim ve ses yaratıcılarını; kayıt stüdyoları, müzik profesyonelleri ile söyleşiler ve şehrin önde gelen kulüplerinde gerçekleşen performanslarla bir araya getiren uluslararası bir müzik atölyesidir. Red Bull Music Academy hakkında daha fazla bilgi edinmek ve binlerce ders videosuna, mikse ve özel parçaya erişmek için www.redbullmusicacademy.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Medya kullanımı amacıyla Akademi etkinliklerinin yüksek çözünürlüklü resimleri ve videolarına erişmek için www.redbullcontentpool.com/musicacademy adresindeki Red Bull Content Pool’u ziyaret edebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!