Bridget Jones nasıl kurtulur?

Güncelleme Tarihi:

Bridget Jones nasıl kurtulur
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2015 01:37

Önce Bridget Jones, sonra grinin son tonu ve şimdi Carrie Bradshaw’ın yazarı Candace Bushnell’in yeni romanı... Aşk konuşmaktan helak olan kadın karakterler yine raflarda.

Haberin Devamı

Tombul, sakar ve sempatik Bridget Jones ile tanıştığımız günden bugüne 16 yıl geçmiş. Henüz Meg Ryan’ın plastik bir yüze dönüşmediği, siyah kırbaçlı prens Christian Grey ortalığa sado mazo soslar dökmediği yıllar... Şehirli kadın gözünde tüm tanışma hikâyeleri, ayrılıp barışmalar nasıl da romantik...

Bridget Jones nasıl kurtulur

Benzer dönemde yazar Candace Bushnell’ın piyasaya sürdüğü Carrie Bradshaw bir dönemin, bir yaşamın sembolüne dönüşüyor. Ortalık Bridget Jones gibi elinde şarap şişesi ilişki düşünmekten yanakları şişen, Carrie gibi kaşını beş karış kaldırıp aşk doktorculuğu oynayan kadınlardan geçilmiyor.

Sene olmuş 2015. Hayat bu, dönüyor. İnsan bu, değişiyor. Her dönem, kendi kahramanını üretiyor. Merak edilen son şey de raf ömrü çoktan bitmiş bu karakterler oluyor. Yıllar yıllar sonra çıkagelen son Bridget Jones romanına istemsiz şöyle bir tepki çıkabilir: Bridget Jones mu kaldı? İki çocuklu ve dul kalmış. Kendisini çikolataya vermiş. Aşk, tekrar kapısını çalmış. Mış. Kimin umurunda?

Haberin Devamı

Bridget Jones nasıl kurtulur

Bir yandan Sarah Jessica Parker her Carrie Bradshaw’ın halini hatırını sorana “Anlatacak bir hikâye daha var” diye sayıklıyıp duruyor. Serinin üçüncü ve son filmi için kapıyı hep aralık tutuyor. Millettin bir SATC enkazı kaldırmaya mecali var mı, tartışılır Neyse ki ‘Sex and the City’nin yazarı/yaratıcısı, aynı nostalji çukuruna düşmüyor, bambaşka bir formülle çıkıyor. Son romanı ‘Killing Monica’ hikâyesi çok satan bir yazar hakkında.

Yarattığı karakter dünyaca meşhur bir fenomene dönüşünce başına gelenleri anlatan bir yazar var karşımızda. Bushnell, kıvrak bir zekayla yıllar yıllar içinde Carrie Bradshaw ile yaşadığı aşk-nefret ilişkisini bir roman malzemesine dönüştürüyor kısaca. Darısı Bridget Jones’un başına.

BAKMADAN GEÇME!