"Be Mobile - Create Together!" sanatçıları buluşturacak

Güncelleme Tarihi:

Be Mobile - Create Together sanatçıları buluşturacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2019 15:42

Kariyerinin başındaki sanatçı ve yazarlara imkan tanıyan çok disiplinli sanatçı değişim programı "Be Mobile - Create Together!" başvuruları başladı.

Haberin Devamı


Türkiye'de faaliyet gösteren Fransız Kültür Merkezi, Hollanda Büyükelçiliği, Goethe Enstitüsü ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) iş birliğiyle yürütülen programda, sanatçılara Fransa, Almanya, Hollanda ve Türkiye’nin saygın sanat mekanlarında misafir olma olanağı sunulacak.

Fransa, Hollanda, Almanya ve Türkiye’de 16 farklı misafir sanatçı programını bir araya getirecek "Be Mobile - Create Together!" programı, Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenerek Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen Türkiye-AB Kültürlerarası Diyalog Programı kapsamında düzenlenecek.

Avrupa ile Türkiye arasındaki sanatsal ve kültürel etkileşimi güçlendirmeyi öngören "Be Mobile - Create Together!", genç yetenekleri teşvik etmenin yanı sıra Türkiye ile Avrupa’nın sanat ortamları arasında kalıcı bağların oluşumuna katkı sunacak.

"Be Mobile - Create Together!" projesi kapsamında, Türkiye'de dijital ve görsel sanatlar, performans sanatları veya edebiyat alanlarında faaliyet gösteren kariyerlerinin başındaki sanatçı ve yazarlar Avrupa'da, Avrupa'dan benzer sanatçı ve yazarlar ise Türkiye'deki misafir sanatçı programlarına katılım sağlayabilecek.

BAKMADAN GEÇME!