Bamya tohumunun faydaları neler?

Güncelleme Tarihi:

Bamya tohumunun faydaları neler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 13:01

Bamya sebzesi kadar bamya tohumunun faydaları da uzmanlar tarafından hatırlatılıyor. Zengin lif içeriğine sahip olan bamya tohumunun antioksidan, anti-stres etkisine sahip olduğuna dair kanıtlar var. İşte, bamya tohumunun faydalarına ilişkin diğer bilgiler

Haberin Devamı

Pek çok kişinin ön yargıyla yaklaştığı bamya sebzesinin tohumları birçok sağlık sorununun önüne geçilmesine katkı sağlıyor. Yüksek miktarda lif içeren bamya özellikle kış aylarında tüketilmesi önerilen besinlerin başında geliyor. İşte, içerdiği yoğun besin maddeleri ve vitaminler sayesinde sağlığa çok sayıda faydası bulunan bamya ve tohumları hakkında bazı bilgiler

BAMYANIN FAYDALARI

Ülseri önlemede önemli bir etkisi olan bamya, sindirim sistemindeki asidi nötralize eder.

Retinayı korur ve kataraktını önlemede büyük destek olur.

Stres ve depresyonu azaltırken, sinir sistemini korumaya da yardımcı olur.

İçerisinde bulunan C vitamini, güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturmak için önemlidir.

K vitamini güçlü kemikler inşa etmek ve kemik yapısını korumak için gereklidir. Kan pıhtılaşma proteinlerinin üretimi için önemli bir etkendir.

Haberin Devamı

Demir, kalsiyum, manganez ve magnezyum gibi mineraller ihtiva eder.

Kilo vermek isteyenler bamyayı tercih edebilir. Bamya, içeriğindeki yüksek lif oranı sayesinde tokluk hissi yaratır.

BAMYA TOHUMUNUN FAYDALARI

Bamya tohumundaki en bol vitamin vitamin K'dır. Bu vitamin kemikleri güçlendirmeye yardımcı olur ve kanın pıhtılaşmasını kolaylaştırır. Bamya tohumu, bu nedenle, osteoporoz , kırıklar ve aşırı kanamayı (yaralanma veya kanama bozukluklarını) önlemeye yardımcı olur .

Bamya tohumları düzenli olarak tüketildiğinde karaciğer sağlığını korumaya yardımcı olmaktadır. Bamyanın beslenme içeriği, kalp sağlığını ve güçlü kemikleri destekleyip kansere karşı koruyabileceği anlamına gelmektedir.

Bamya tohumu içerdiği kuersetin, kateşin, epikateşin,rutin ve prosiyanidin gibi antioksidanlar sayesinde diyabet hastalığını önlemede etkili bir sebze türü olarak ön plana çıkıyor.

BAKMADAN GEÇME!