Attila Özdemiroğlu’nun eserlerinin yeni temsilcisi

Güncelleme Tarihi:

Attila Özdemiroğlu’nun eserlerinin yeni temsilcisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2018 10:15

Müzik tarihimizin en önemli bestecilerinden biri olan Attila Özdemiroğlu’nun eserleri artık dünya çapında Universal Music Publishing Group tarafından temsil edilecek.

Haberin Devamı

2016 yılında aramızdan ayrılan değerli besteci ve aranjörün varisleri münhasır edisyon anlaşmasını geçen ay İstanbul’da imzaladılar. 

Sanatçının unutulmaz eserleri arasında Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni, Eğreti Gelin,  Muhsin Bey, Arkadaş, Ağır Roman, Arabesk, Teyzem gibi film müziği çalışmaları ve “Firuze”, “Sevda”, “Hasret”, “Eskidendi”, “Delisin”, “Rakkas”, “Tanrım (Yedi Kocalı Hürmüz Müzikali’nden)” gibi unutulmaz şarkılar sayılabilir. 

Universal Music Publishing Türkiye Genel Müdürü Selim Serezli anlaşmayla ilgili olarak: “Attila Bey, Türk popüler müzik tarihinin gelmiş geçmiş en değerli isimlerinden biri. O’nun eserlerini temsil edecek olmak bizi son derece heyecanlandıran ve gurur duymamıza neden olan bir gelişme. Amacımız eserlerinin en doğru şekilde değerlendirilmesine ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayabilmektir.” dedi.

Haberin Devamı

Attila Özdemiroğlu kimdir?

(1943-2016)Attila Özdemiroğlu 5 Ocak 1943 tarihinde Ankara'da doğdu. Genç yaşta müziğe ilgi duymaya başladı. İlk enstrümanı mandolin olan Özdemiroğlu 6 yaşında keman eğitimi almaya başladı ve sırasıyla trombon, flüt, vibrafon, piyano ve çello gibi enstrümanlara yoğunlaştı. 1966 yılında Durul Gence 5 orkestrasına girdi ve bundan sonra çeşitli orkestralarda görev aldı. Ajda Pekkan, Nilüfer, Kayahan, Sezen Aksu, Onno Tunç, Uzay Heparı gibi isimlerle çalışan; 60 yıllık müzik hayatına 38 film müziği, 14 müzikal, sayısız reklam müziği ve eser düzenlemesi ile 200’ün üzerinde bilinen pop şarkısı sığdıran sanatçı çok sayıda Altın Portakal Ödülü ve Altın Koza Ödülü sahibidir.

Attila Özdemiroğlu’nun eserlerinin yeni temsilcisi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!