Anjelika Akbar Türkiye aşkını şarkıları ile anlatacak

Güncelleme Tarihi:

Anjelika Akbar Türkiye aşkını şarkıları ile anlatacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 12:08

Türkiye’ye 1990 yılında Unesco üyesi olarak gelen ve ülkemize hayran kalarak 1993 yılında vatandaşlığa geçen ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar, bu büyük aşkını “İçimdeki Türkiyem” konseri ile notalara döküyor.

Haberin Devamı

5 Aralık’ta sevenleriyle buluşacak olan Akbar, otobiyografik konseri ile 26 yıllık Türkiye yolculuğunu anlatacak. Anjelika Akbar’ın Caddebostan Kültür Merkezi’nde vereceği piyano resitalinde; Kosova Savaşı, 17 Ağustos 1999 depremi, Nazım Hikmet ve Türkiye tarihinin belli safhaları bestecinin bakış açısı ile anlatılacak.  “Türkiye’ye geldiğim tarih, hayatımda bir dönüm noktası oldu.’’ diyen ünlü  sanatçı, ülkemize olan duygularını ve yaşadığı tecrübelerini aynı isimli kitap ve albümden sonra, bir de konserle taçlandırmış olacak. 

Akbar projeyle ilgili duygularını ise şöyle dile getiriyor: ''Sovyetler Birliği henüz dağılmadan önce eski eşimle UNESCO projesi üzerine İstanbul'a geldim. Büyük oğlum Yürek'e hamileydim, doktor dönüş için uçağa binme izni vermedi ve oğlum İstanbul'da doğdu. Türkiye ile ilgili hiçbir şey bilmiyordum, Türkçeyi bilmediğim gibi. İlk günden itibaren burada karşılaştığım insanlar sayesinde Türkiye'ye aşık oldum. Öyle ki, o sırada görünen hiçbir sebep yokken, burada yaşamaya karar verdim. Sonra SSCB dağıldı, birçok Rusya vatandaşı Türkiye'yi keşfetti. Ama sanırım bu anlamda ilk keşfi ben yapmış oldum... Hala da bu ülkeye ve onun güzel insanlarına aşığım." 

Haberin Devamı

5 Aralık Pazartesi günü saat 20:00'de başlayacak konserin organizasyonunu İDEA Müzik üstlenirken, dinleyicilere TAFE'den tatlı ikramlar olacak. Boyut Yayın Grubu ve ONE'S Medya’nın destekçileri arasında yer alan konserin biletlerine, Biletix ve CKM gişelerinden ulaşmak mümkün.

BAKMADAN GEÇME!