Anıların artık seni acıtmayacak !

Güncelleme Tarihi:

Anıların artık seni acıtmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 13:57

İsmail Bülbül, ekolündeki uzmanlığı, aldığı dereceler ve kendi geliştirdiği özel terapi teknikleri ile dünyanın sayılı Reiki öğretmenlerinden biri. İsmail Bülbül ile reiki ve bilinçaltı temizliğini konuştuk…

Haberin Devamı

17. Işık aşamasında Usui Reiki Grand master olan Bülbül, reiki eğitimini 32 yıl yaşadığı Almanya’dan tamamladı. 9 yıldır Türkiye’de yaşıyor ve kendi okulunda Reiki eğitimleri veriyor.

Önce sizi tanıyalım, Reiki yolculuğunuz nasıl başladı?

Anıların artık seni acıtmayacak

Anıların artık seni acıtmayacak

Anıların artık seni acıtmayacak

Ben Reiki’ye 20 yıl önce iş stresiyle başa çıkmakta zorlandığım bir dönemde arkadaşımın önerisiyle başladım. Başlarken ne olduğu hakkında pek bir fikrim yoktu açıkçası. Reiki’yi arkadaşım denemiş, benim de stresime çare olur diye bana önermişti. Ama zannettiğimin ötesinde bir felsefesi olduğunu yaşadıkça öğrendim. Manevi arayışımı çok tatmin etti, bana yeni kapılar açtı. Çok etkilendim. Birçok farklı Reiki hocasından eğitim aldım. Benliğimle ilgili sorularıma cevap bulmak için çok çaba gösterdim. Öğrencilik yıllarım uzun sürdü yani. Daha sonra süreç beni Reiki öğretmenliğine getirdi. Almanya’da birçok öğrencim oldu, 9 yıldır da burada birçok farklı niyetle bu arayışa giren Can’la yolculuğumuzu sürdürüyoruz.

Haberin Devamı

Siz bilinçaltı kodlama seansları da yapıyorsunuz, değil mi?

 Reiki çok geniş kapsamlı bir alan, ciddi bir felsefesi var ve kişinin kendisine, özüne doğru başlattığı bir yolculuk. Reiki’yle ilk defa tanışmış kişilerle de, bu yolculukta Reiki öğretmeni olmaya karar veren kişilerle de çalışıyorum. Reiki eğitimi vermenin dışında vaktimin çoğunu Bilinçaltı Kodlama seansları yaparak geçiriyorum. Ve bu terapiyi çok önemsiyorum. Bunun yanında ailemizden gelen negatif bağların kopartılmasıyla ilgili Karma seansları yapıyorum. Dileklerimizin gerçekleşmesi, doğru istemek, enerjimizi doğru yönlendirmek temalı  ve ilişkilerimizi şifalandırmak (anne- baba, eş/ sevgili, iş arkadaşı/ patron vb) iletişim ve enerji blokajlarını düzenlemek içerikli workshoplar yapıyorum.

Bilinçaltı kodlama seanslarıyla ilgili biraz daha detay verir misiniz?

Haberin Devamı

 Bilinçaltı artık adını sıkça duyduğumuz, duygu, düşünce ve davranışlarımızı yönlendiren, hayata karşı tutumumuzu şekillendiren bir parçamız. Geçmişte yaşadığımız negatif durumlar, travmalar, biriktirdiğimiz öfkeler, ifade edemediğimiz duygular, affedemediğimiz insanlar, suçluluk duyduğumuz konular vb. uzayıp giden bir listesi vardır herkesin. Bunlar zihnimizde var oldukça yaşadığımız yeni deneyimlere de etki ederler. Örneğin kişi daha tahammülsüz, daha kolay öfkelenen, daha çabuk alınan, kırılan birisine dönüşebilir. Gelecek hakkında daha cesur, daha rahat ve sakin olması beklenirken, geçmiş deneyimlerinin zihninde yarattığı korkularla, atması gereken adımları da atamayabilir. Bu durumda biz anda değil geçmişte yaşamaya devam ederiz. Geçmişimiz, şimdimizi ve geleceğimizi şekillendiriyor diyebiliriz. 

Haberin Devamı

Bilinçaltı kodlama terapisinde yaptığımız şey, kişideki geçmişin bu yükünü arındırmak. Kişiyi seans anında son kez negatif olarak tanımladığı ne varsa onlarla yüzleştirmek, enerji çalışmasıyla o anıların enerji bedeninde yarattığı blokajları açmak. Seans sonunda kişiye test ettiriyoruz. Anlık bir enerji çalışması olduğu için rahatlamayı seans sonunda fark edebiliyor. Bu sebeple seans sonunda test ediyoruz. Biraz önce onu rahatsız eden hatta ağlamasına sebep olan anılar artık nötrleşiyor herhangi bir ağırlığı kalmıyor, sıradan önemi olmayan anılara dönüşüyor.

Bilinçaltı temizlendikten sonra bizde travma yaratan konuya artık farklı mı yaklaşıyoruz yoksa hiç hatırlamıyor muyuz?

Haberin Devamı

 Hiç hatırlamamak gibi bir şey söz konusu değil. Elbette o anıları olduğu gibi hatırlıyoruz. Sadece bizde yarattığı duygular nötrleniyor. Yani o anıyı yaşamış olmaktan kaynaklı duyduğumuz acı kayboluyor. Ve o olaya daha ders alınacak bir deneyim, öğretici bir tecrübe gibi bir bakış açısı geliştirmemiz de kolaylaşıyor.

 Normalde uzmanlar travmalarımızla yüzleşmemizi önerirler. Bu yöntem bunun tam tersini söylemiyor mu?

 Biz bu yöntemle acınla, travmanla yüzleş, ama yüzeysel değil tam anlamıyla yüzleş ve onunla vedalaş diyoruz. Onun sana öğreteceği deneyim kalsın, ama o acının altında ezilip şimdiki hayatını mahvetmeyi bırak, tekrar yaşamın tadını çıkart. Bu seanslarda kişi çözmek istediği konuya ne kadar derinleşir ve duygularıyla yüzleşirse seans o kadar başarılı oluyor. 

Haberin Devamı

Bilinçaltı temizliğini kimlere öneriyorsunuz?

Özellikle depresyon, panik atak, anksiyete bozukluğu ve obsesif kompülsüf bozukluk yaşayan kişilere önermekle birlikte, ağır stres altındaki kişiler, günlük hayatın getirdiği stresle baş etmekte zorlanan kişiler, yakın zamanda ağır hastalık geçirmiş ya da yakınlarının acısını görmüş kişilere öneriyoruz. Bana kalsa sokaktaki herkese bu terapiyi yaparım, çünkü stresli bir dünyada zor hayatlar yaşıyoruz. Geçmişimde kötü bir şey yaşamadım diyen biriyle tanışmadım ne yazık ki. Bu  sebeple aslına bakarsanız herkese bu çalışmayı önerebilirim.

Reiki eğitimi nasıl alınır?

Reiki uyumlaması, 7 ana enerji noktamızın açılması demektir. Çoğu insan kişisel gelişim amaçlı Reiki alındığını düşünür ama en çok enerji dengemizi bulmak, blokajlardan kurtulmak için Reiki öneriyoruz. Kişinin çakraları tıkanık oluğunda ne kadar terapi alırsa alsın, kişisel ve ruhsal gelişim yöntemleriyle kendini ne kadar beslerse beslesin, enerji alanındaki blokajlar kişiyi tekrardan geriye düşürüyor, başa döndürebiliyor. Bu sebeple Reiki 1 uyumlaması alınırsa kişi iyilik halini koruyabilir, enerjisi daha yüksek olduğu için negatif durumlarla daha kolay baş edebilir, duygu  ve ruh dengesini daha kolay koruyabilir. 

Reiki'ye başlangıç yapılan 1. Aşamadan sonra kişi bu yolu severse, daha fazla şey öğrenmek isterse diğer aşamalara da geçer. En az iki yıl sonra da Reiki 3b öğretmeni olabilir.

Eğitimlerin olabildiğince bireysel yapılmasını ve Reiki aşamaları hakkında gerekli süreçlerin beklenmesini öneriyoruz. Asla acele edilmemeli, sürecin keyfi çıkarılmalıdır.

İnsanlar Reiki’yi günlük hayatlarına nasıl entegre edebilirler? Ne önerirsiniz?

Reiki kendini tanıma yolculuğudur. Reiki uyumlaması aldıktan sonra kişinin üstünü kapadığı, görmezlikten geldiği konular tekrar önüne çıkar. Yani hayatta onu engelleyen konular tekrar gündeme gelir. Kişi bunları çöze çöze yoluna devam eder. Reiki enerjisi, kendine şifa vermek, başkalarına şifa vermek, negatif durumlarla karşılaştığında çakra dengeleme ve temizliği yaparak tekrar stabil hissetmek için günlük hayatın yoruculuğuna  karşı çok kullanışlıdır. Reiki’nin ilerleyen seviyelerinde kişi olay ve durumlara, dileklerine ve problemlerine de enerji vererek daha kolay çözüm bulabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!