Almanya ayakta alkışladı

Güncelleme Tarihi:

Almanya ayakta alkışladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2014 09:09

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Hürrem Sultan ve DANSMAVİ ile Almanya’da ayakta alkışlandı.

Haberin Devamı

Almanya’ nın Constance Gölü kıyısında bulunan Friedrichshafen kentinde düzenlenen Bodenseefestival’ inde Hürrem Sultan ve DANSMAVİ seyircilerin büyük beğenisini kazandı.

HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİ

Hürrem Sultan Balesi’nin koreografı, 12 yıl önce genç yaşta kaybettiğimiz Oytun Turfanda’nın ve bestecisi rahmetli Nevit Kodallı’nın ‘’ Hürrem’ in Avrupa’da sahnelenmesi’’ hayalleri gerçekleşti.

Eser 11 ve 12 Mayıs tarihlerinde 900 kişilik Graf Zeppelin – Haus’ da Şef Murat Kodallı yönetiminde Konstanz Südwestdeutsche Filarmoni Orkestrası eşliğinde sahnelendi. Hürrem Sultan her iki gecede de seyirciden büyük alkış aldı.

Almanya ayakta alkışladı

Haberin Devamı

3 perde ve 3 danstan oluşan DANSMAVİ’ de Hürrem Sultan Balesi’nin ardından 14 Mayıs gecesi Graf Zeppelin – Haus’da sahnelendi ve dakikalarca alkışlandı.

Eserlerin çok başarılı geçen temsillerinin ardından, İstanbul Devlet Opera ve Balesi bale Başkoreografi Ayfer Zeren yönetimindeki yaratıcı kadro ve bale sanatçıları, festival komitesinin organize ettiği kutlama yemeğine katıldılar ve ardından Türkiye’ye döndü.

Hürrem Sultan balesi, Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi’nde 27, 29,31 Mayıs da sezonun son temsilleriyle seyircisinin karşısında olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!